Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a dat declarații în dosarul de corupție în care este anchetat. El a dezvăluit că procurorii i-au propus un târg în urma căruia ar fi trebuit să o toarne pe Elena Udrea pentru a scăpa de acuzații.

Primarul din Baia Mare a început să dea declarația în 27 aprilie, în jurul orei 9.30. Încă din prima oră, Cherecheș a detonat o ”bombă” care l-a scos din pepeni pe procurorul DNA Cluj Ionuț Vasile, care s-a ridicat în picioare și i-a cerut judecătorului să-l oprească pe acuzat. Primarul a povestit că în ziua reținerii, în aprilie 2016, când era transportat cu mașina de la DNA, în momentul în care s-a oprit la o bezinărie, procurorul i-a propus să denunțe doi ”pești” mai mari, pe Elena Udrea și Gabriel Oprea, și va uita de el. Primarul a spus că nu a fost de acord, dar a punctat că procurorul s-a ținut de cuvânt față de denunțătorul său, Cristian Șpan, care nu mai are niciun dosar penal.

Judecătorul Mihai Ghica i-a replicat procurorului că nu poate să cenzureze declarația inculpatului și că tot ceea ce spune urmează să să analizeze și să vadă dacă se coroborează cu alte probe. Judecătorul a părut extrem de interesat de ceea ce povestea primarul Cherecheș și încă de atunci a spus că va sta până la ora 19 în sală, ceea ce s-a și întâmplat.

Declarația s-a reluat în 28 aprilie, ora 15, cu întrebările instanței, procurorului și avocaților, încheindu-se la ora 18, potrivit clujust.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here