Astăzi, 26 noiembrie, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a semnat Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Beliș, a domnului Matis Viorel (PSD), ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă.

Condamnarea este sub supraveghere, ceea ce înseamnă edilul că nu va intra la puşcărie, ci va trebui să respecte mai multe condiţii:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 

Atribuțiile fostului primar vor fi preluate de către viceprimarul Marc Gheorghe Dan.

Potrivit declarațiilor prefectului Mircea Abrudean, vor fi organizate alegeri în acest sens, în funcție de ce va stabili Guvernul conform Codului Administrativ.

Viorel Matiş a fost condamnat penal pentru dare de mită cu câteva zile înainte de alegeri.

4 COMENTARII

  1. Un incurca lume care ar trebui sa plăteasca costul alegerilor avand in vedere ca stia faptul ca nu avea voie sa candideze fiind condamnat si totusi a fost un nesimtit si a candidat.Ii va veni vremea cu cealalta condamnare si am impresia ca va stationa pe la Gherla.

  2. Eu zic ca si votanții care l-au ales trebuie să intre în pușcărie. Cum adică, ei nu au auzit la TV cu cine si pe cine trebuie să voteze? Cum si-au permis alegătorii să voteze contrar? În altă ordine de idei, dosare si condamnari fictive făcute la ckmanda pentru a scoate din joc si funcții oameni politici, e plină Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here