Tentativă de fraudă în Huedin în această după-masă la referendumul pentru redefinirea noțiunii de familie în Constituție: un observator a reclamat că o femeie a fost ajutată să voteze și, la ieșirea din secția de votare, ar fi primit o sumă de bani.

Polițiștii din Cluj au deschis dosar penal pentru infracțiunea de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de codul penal, după ce un observator de la o secție de votare din Huedin a sesizat, prin apel la numărul de urgență 112, că o femeie a fost ajutată sa voteze de un membru al biroului electoral, iar la ieșirea din secție ar fi primit o sumă de bani de la o persoană.

Mai exact, confirmă Ministerul Administrației și Internelor, banii ar fi venit chiar de la primarul Florin Moroșanu. „În județul Cluj, printr-un apel la 112 a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secției de votare, iar la ieșire s-ar fi întâlnit cu primarul localității care i-ar fi înmânat o sumă de bani”, arată MAI.

În replică Moroșanu spune că e vorba despre o femeie ce locuiește pe stradă, pe care o ajută de multă vreme cu bani. ,Ce miză aş fi avut să dau bani la acest vot? Eu sunt primar PNL, nu de la PSD, e o acuzaţie aiurea, nu am nicio treabă cu susţinerea referendumului. Am făcut un tur pe la toate secţiile de votare din Huedin, iar la ultima a venit o femeie, Irina, care este om al străzii, pe care o cunoşteam de ani buni şi care în fiecare dimineaţă mă aşteaptă la Primărie să îi dau 5 lei. Aceasta a votat în secţia respectivă şi m-a abordat, iar eu i-am spus să mă aştepte afară. Era un observator de la Pro Democraţia acolo şi la ieşire a venit femeia şi i-am dat 5 lei, cine ştie ce a înţeles acel observator, ce a crezut. Nu pot să înţeleg această sesizare”, a spus acesta pentru Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here