Primarul din Tărgu Mureș, Dorin Florea, a declarat că vrea să impună o serie de condiții restrictive care să împiedice familiile de romi să aibă mai mulți copii.

„Eu am (la Tg. Mureș-n.r.) cel mai mare număr de țigani din țară (…) Țiganii sunt o problemă serioasă a României și ne facem că nu vedem?! (…) De când i-a dezrobit Cuza, au rămas la fel”, a spus el, precizând că „dacă văd trei copii la cerșit, în rețele de pedofilie, sunt nebun să nu intervin ca stat și să las pe seama Justiției”, a declarat edilul.

”Mă doare în fund!”

Întrebat dacă propunerea sa nu va fi calificată drept una nazistă, Dorin Florea a răspuns: „Mă doare în fund de mediocritatea abjectă a celor care spun asta”. Reacția edilului vine după ce, luni, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că indemnizația de creștere a copilului ar trebui acordată în alt mod decât în prezent și propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii. Astfel, edilul crede că astfel se vor evita situațiile în care sunt aduși pe lume copii doar ca părinții să aibă o sursă de venit.

Reacția edilului vine după ce, luni, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că indemnizația de creștere a copilului ar trebui acordată în alt mod decât în prezent și propune introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii. Astfel, edilul crede că astfel se vor evita situațiile în care sunt aduși pe lume copii doar ca părinții să aibă o sursă de venit.

Reguli pentru familiile care își doresc copii mulți

„Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează”, precizează edilul Dorin Florea.

Primarul Dorin Florea propune „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii” care să ţină cont de următoarele lucruri:

dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile; situaţie financiară acceptabilă; un nivel de educaţie minim stabilit prin lege; vârsta minimă la care un adult să devină părinte etc.

Citeste si Ce le-a răspuns Boc romilor care i-au cerut condiții mai bune de locuire

1 COMENTARIU

  1. Problema poate fi rezolvată în modul cel mai democratic și legal posibil. Autoritățile române trebuie să-i decadă din dreptul de părinți pe acei ”părinți” care nu își trimit copiii la școală sau îi trimit la cerșit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here