În urmă cu câteva zile, au apărut în presa locală informații potrivit cărora o pacientă infectată cu COVID-19 a fost internată anterior testării în Spitalul Orășenesc Huedin. Pentru corecta informare a cetățenilor, primarul Mircea Moroșan a venit cu precizări referitoare la acest caz.

”Vreau să vă transmit câteva informații în contextul discuțiilor din orașul nostru despre posibila infectare cu coronavirus în Spitalul Orășenesc Huedin. Nu am putut să intervin direct mai repede pentru că eu trebuie să vă dau informații reale, în timp real după ce povestesc cu factorii decizionali la nivelul județului, respectiv  cu Prefectura, cu ISU, cu Direcția de Sănătate Publică.

Aș vrea să aduc lămuriri în legătură cu cazul de la Spitalul Orășenesc Huedin, caz despre care povestește foarte multă lume încă de duminică seară. La spitalul nostru, vineri, a fost transferat un caz de la UPU Cluj, o femeie de peste 70 de ani care avea o boală pulmonară pentru. Aceasta a fost transferată pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca se pregătește să fie golit pentru a fi pregătiți în cazul în care se depășește capacitatea de internare a persoanelor infectate cu coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Pacientul respectiv a ajuns vineri la Spitalul Orășenesc Huedin, a fost internat, iar sâmbătă cazul s-a agravat, cadrele medicale de la noi au suspectat că pacientul ar putea fi infectat cu coronavirus, așa că l-au trimis din nou la Cluj pentru a se realiza testul. Duminică cazul a fost confirmat cu coronavirus. S-a făcut o anchetă epidemiologică duminică în Spitalul Orășenesc Huedin din care a rezultat că șapte persoane au avut contact cu pacienta respectivă. Din câte am înțeles este vorba de doi medici și cinci asistenți.

Cele șapte cazuri sunt izolate o parte la domiciliu, o parte în spital. În funcție de rezultatul testului pentru coronavirus, se vor lua măsurile mai departe, urmând a se face ancheta epidemiologică cu contacți ai contacților.

După rezultatele testelor, voi veni cu noi informații.

Vă rog în continuare să respectăm împreună ordonanța de urgență care a fost dată duminică. Să  păstrăm condițiile de igienă, să încercăm să nu ne deplasăm în grupuri mai mari de 3 persoane, să încercăm să fim atenți și să stăm cât mai mult acasă”, a declarat primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here