Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj către români, cerându-le să rămână calmi, chiar dacă primul caz de coronavirus din România a fost confirmat.

”Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”, a scris președintele.

De asemenea, acesta a mai precizat faptul că în presă există multe știri exagerate și că românii ar trebui să fie mai rezervați când vine vorba de selectarea informațiilor.

 ”Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a adăugat Klaus Iohannis.

Citește și https://gazetadecluj.ro/panica-intr-o-comuna-din-cluj-dupa-ce-mai-multe-persoane-s-au-intors-din-italia-ce-spune-primarul/

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here