Autoritățile din Filipine au anunțat că un bărbat de 44 de ani din China, care a sosit în țară în ianuarie venind de la Wuhan, a murit din cauza infecției cu noul tip de coronavirus. Acesta este primul deces care se înregistrează în afara teritoriului Chinei, acolo unde până acum 304 persoane au murit în urma contractării microbului.

Astfel, bilanțul victimelor crește la 305.

„La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă”, a declarat ministrul sănătăţii din Filipine, Francisco Duque, într-o conferinţă de presă. „În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul”, a adăugat el.

Bărbatul care a murit în Filipine era partenerul unei femei de origine chineză, care a călătorit împreună cu el. Ea a fost primul caz confirmat de infecție cu coronavirus din Filipine. Ambii au fost tratați în spitalul din Manila, unde au fost ținuți la izolare, informează CNN. Cel mai probabil, ei contractaseră virusul înainte de a ajunge în Filipine, mai ales că veneau din Wuhan, orașul considerat a fi epicentrul epidemiei.

Femeia este în prezent în curs de restabilire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here