Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat în şedinţa de ieri caietul de sarcini pentru licitaţia privind concesionarea serviciului de salubritate menajeră şi contractul cadru pentru  colectare selectivă a deşeurilor. Primarul Sorin Apostu susţine în continuare împărţirea municipiului în două zone, concesionarea serviciului de salubritate urmând să fie făcută către două societăţi în urma licitaţiei.
 
Municipalitata a etapizat concesionarea acestui serviciu, primul pas în acest sens fiind făcut ieri prin aprobarea caietului de sarcini şi a Contractului de concesiune. Urmează organizarea procedurii de licitaţie deschisă, deschiderea ofertelor şi selectarea celei mai bune oferte pentru fiecare dintre cele două sectoare.
 
Societăţile care se vor ocupa de salubritate în municipiul Cluj-Napoca vor trebui, printre altele să doteze municipiul cu pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor, inscripţionate, să încerce reducerea costurilor de operare, dar şi să doteze maşinile de salubritate cu sisteme de urmărire pentru a putea fi ţinută o evidenţă a orelor de funcţionare.
 
Până în acest moment salubrizarea stradală a fost deţinută prin contract de concesiune de societăţile Rosal şi Bratner.  (S.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here