Sursa foto: Facebook

Deputatul clujean de la USR, Oana Murariu, a scris pe o rețea de socializare că filiala de tineret PNL Cluj a organizat acțiuni politice în cadrul Școlii Gimnaziale din comuna Căianu, la sfârșitul lunii iulie.

Mai mult, acțiunile au fost promovate pe Facebook, un spațiu public, unde PNL și-a asumat politic manifestările.

„Au fost postate fotografii cu fețele copiilor fără a se preciza dacă părinții și-au dat acordul. Mi-a fost semnalat cazul și am cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Surpriză… doamna Inspector Școlar General, prof. Marinela Marc, mi-a răspuns, pe de o parte că activitatea s-a desfășurat în afara școlii, pe de altă parte că nu a fost încălcată nicio prevedere. Nici nu știu ce e mai grav, că doamna Inspector nu cunoaște legislația sau că încearcă să ne convingă de o evidență – din fotografiile postate se vede clar că este vorba de incinta școlii”, a scris Oana Murariu.

Deputatul clujean de la USR a cerut un punct de vedere din partea Ministerului Educației.
„Ei bine, am mers mai departe și am cerut poziția Ministerului Educației în această chestiune și în cea a strategiei de implementare a principiului „fără politică în școli”. Ministerul l-a trimis în Parlament pe domnul subsecretar de stat, Cătălin Mihai Micu, care mi-a dat dreptate citind din legislație și a explicat că nu este însărcinat să facă alte comentarii. Am înțeles cu toții că nu există nicio strategie în acest sens și că Ministerul Educației – România trece cu vederea astfel de abateri, mai ales când inspectorii sunt membri PNL, cum este și cazul doamnei Inspector Marinela Marc de la Cluj, fiind, totodată și liderul grupului consilierilor județeni PNL Cluj”, a conchis Oana Murariu.

Citește și: Palatul Josika, din centrul Clujului, a ajuns pe mâinile familiei Banffy după zeci de ani de judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here