Contractul municipalităţii cu societatea Pritax pentru închirierea clădirii de pe strada Primăverii a fost prelungit cu încă 12 ani în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută. Societatea Pritax a cerut prelungirea perioadei de închiriere cu o chirie mai mică, dat fiind că a modernizat clădirea cu o investiţie de aproape 625.000 lei.
Contractul dintre Pritax şi Primăria Cluj-Napoca a fost încheiat în anul 1995 şi cuprinde sala de pe strada Primăverii şi şase locuri de parcare, la un preţ de aproape 200 de lei pe lună. Contractul trebuia să expire în 2020, dar Pritax a cerut prelungirea acestuia până în 2033, cu o chirie de 250 de lei pe lună.
Consilierii din opoziţie au cerut lămuriri în legătură cu motivul pentru care Consiliului Local i se propune această prelungire de contract, precum şi despre valoarea redusă a chiriei pe care firma este dispusă să o plătească. Ceea ce i-a contrariat pe consilierii din opoziţie a fost şi faptul că Pritax are voie să subînchirieze spaţiile din clădirea de pe strada Primăverii.
Atât consilierii PSD, cât şi cei din PNL, au insistat că 250 de lei este o sumă infimă, subliniind că municipalitatea ar putea să câştige mult mai mulţi bani dacă ar prelua clădirea după expirarea contractului, în 2020. Consilierul PSD Claudia Anastase a cerut să fie majorată valoarea chiriei, care în forma finală a Hotărârii Consiliului Local a fost stabilită la 5.016 lei pe lună pentru clădire şi 1.250 pentru cele şase locuri de parcare.
Una dintre condiţiile prelungirii contractului a fost şi ca în imobilul închiriat de Pritax să fie montat un bancomat de bilete pentru transportul în comun. “Se propune şi alocarea unui spaţiu pentru implementarea programului de modernizare a transportului în comun, mai exact proiectul de ticketing”, a explicat viceprimarul Radu Moisin.
Societatea Pritax este deţinută şi administrată de omul de afaceri Dumitru Ghişe, care mai deţine două hoteluri din reţeaua Tulip, unul în Cluj şi unul în Sibiu, şi lanţul de benzinării ANA Oil.
Diana Gabor