Problemele administrative ale companiei ”Pază şi Protecţie Cluj” par a nu se mai termina. Şi în acest an a venit momentul când la cârma societăţii înfiinţate prin Consiliul Judeţean Cluj să fie pus un alt administrator. Numirile au loc pentru că, din câte se pare, nimeni nu rezistă să conducă această societate. Însă, aceasta nu este singura problemă administrativă pe care compania o are la ora actuală, cererea de intrare în insolvenţă a companiei fiind deja depusă.
În anul 2015 a fost numit administrator al societăţii Axente Husar, fostul membru al Partidului Poporului Dan Diaconescu. Acesta şi-a dat demisia un an mai târziu, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins definitiv recursul în cazul dosarului în care era acuzat de poliţie politică, fiind unul dintre angajaţii fostei Securităţi. Axente Husar nu mai avea dreptul de a conduce ”Pază şi Protecţie Cluj”.
La acea vreme Husar declara în privinţa companiei următoarele: ”De la 1 august 2015 până în decembrie 2015, cinci luni, am preluat firma cu peste 40 mii lei pierdere pe lună, am adus-o în decembrie la 13.000 lei pierdere pe lună. Am reuşit să aduc pe profit toate obiectivele care erau pe minus şi cauzau pierderi, am făcut contracte noi şi am renegociat vechile contracte ca să fie firma pe plus. Am redus organigrama… Erau 17 angajaţi TESA, am redus la nouă, erau cinci directori, n-a mai rămas niciunul”.
Atribuţiile de administrator au depăşit-o pe Andreia Câmpan
În aprilie 2016, Axente Hussar a fost înlocuit cu Andreia Câmpan, printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj. Andreia Câmpan este jurist, absolvent al Facultăţii de Drept a UBB şi provine din Dej, acelaşi municipiu de unde e şi vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat. Câmpan nu a dorit să mai rămână în funcţie la finalul mandatului din acest an, spălându-se pe mâini de compania pentru care s-a depus din nou cererea de intrare în insolvenţă.
Contactată telefonic de către reporterul Gazetei de Cluj, doamna Andreia Câmpan a declarat că a demisionat din funcţia de administrator din motive personale. Întrebată despre datoriile pe care compania le are la momentul actual, aceasta a declarat că în luna ianuarie, la datorii se încadrau inclusiv salariile angajaţilor. Aceasta a mai spus că din punctul dânsei de vedere, compania nu mai poate fi salvată. Potrivit surselor, Andreia Câmpan nu a făcut faţă, societatea acumulând din nou datorii.
Administratorul companiei este schimbat încă o dată, în funcţie fiind numită doamna Habala Orieta Maria.
Gazeta de Cluj a încercat să ia legătura cu Habala Orieta pentru o declaraţie cu privire la actuala stare financiară a companiei ”Pază şi Protecţie Cluj” şi planurile acesteia în ceea ce priveşte activitatea societăţii care este pe punctul de a intra în insolvenţă, însă aceasta nu a putut fi contactată.
Insolvenţa ”Pază şi Protecţie Cluj”
În anul 2015, compania ”Pază şi Protecţie Cluj” a intrat pentru prima dată în insolvenţă. Axente Husar, administratorul de la acea vreme declara următoarele: ”Am adoptat şi ne-am asumat o reorganizare judiciară, insolvenţa. Credem că această societate are un viitor dacă va fi condusă cum trebuie”
În anul 2015 conducerea Societăţii de Pază şi Protecţie a fost somată de către ANAF Cluj pentru suma de 218.492 lei, această sumă reprezentând obligaţii de plată neachitate. 109,133 lei a reuşit Societatea să achite, debitul neachitat ajungând astfel la suma de 100.359 lei.
În acest moment, 180 de angajaţi ai firmei riscă să îşi piardă locul de muncă, fiind posibil ca următorul pas al firmei să fie falimentul, deoarece cererea pentru intrarea în insolvenţă a fost deja depusă.
Angajaţii riscă să îşi piardă locul de muncă
Angajaţii Companiei de Pază şi Protecţie Cluj au fost prezenţi la şedinţa Consiliului Judeţean de la începutul lunii martie şi i-au cerut lui Alin Tişe ajutorul pentru a nu-şi pierde locul de muncă.
Soluţia cu care au venit angajaţii a fost de a transforma societatea înapoi în direcţie.
O astfel de încercare s-a petrecut şi în data de 22 februarie când un număr de aproximativ 12 persoane au venit să discute cu cei din conducerea CJ, pentru că au primit informaţii că firma ar urma să intre în insolvenţă. Doar trei dintre aceştia au fost primiţi la discuţii de către şefa de cabinet a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care le-a spus că încearcă să redreseze firma, precizând că prin intrarea în procedura de insolvenţă societatea comerciala înca se poate salva.
SC Paza şi Protectie SRL are momentan datorii, iar din această cauză nu poate participa la licitaţii, însă dacă se va intra în insolvenţă, firma va putea participa din nou la licitaţii, iar în şase luni ar putea să îşi reducă din datorii.Angajaţii nu ştiu exact ce datorii are firma, însă o parte din ei susţin că ar fi vorba despre aproximativ 2 miliarde de lei vechi.
,,Pază şi Protecţie Cluj” S.R.L este organizată şi funcţionează ca o societate specializată de pază, fiind înfiinţată de către Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de asociat unic, cu personalitate juridică, prin reorganizarea Direcţiei Judeţene de Pază şi Ordine Cluj.