Procesul în care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îi cere daune morale prim-ministrului Emil Boc pentru mai multe afirmaţii calomioase referitoare la afacerea Sterling, a fost amânat pentru 2 Aprilie.
Avocatul lui Emil Boc a cerut un nou termen pentru pregătirea apărării, iar apărătorul lui Tăriceanu a depus în instanţă o completare la acţiune.
Fostul premier Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc de faptul că l-a calomniat în legătură cu adoptarea Hotărârii de Guvern privind aprobarea actului adiţional nr. 11 la contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources Ltd.
Emil Boc l-a învinovăţit pe Călin Popescu Tăriceanu de încălcarea legii şi de prejudicierea intereselor României, premeditând "o afacere în favoarea unor grupuri de interese".
Tăriceanu, la rândul său, se apără susţinând ca respectiva Hotărâre de Guvern a fost adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale şi precizează că actualul premier a făcut aceste afirmaţii deşi "cunoştea că susţinerile sale sunt neadevărate".
În afara despăgubirilor morale, Tăriceanu cere instanţei să-l oblige pe Emil Boc să publice pe cheltuiala sa hotărârea instanţei în două numere consecutive a două cotidiene naţionale, precum şi difuzarea sentinţei la trei posturi de televiziune. (A.F)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here