Procurorii au decis să claseze ancheta din dosarul minorului David Delcea, fiul medicului clujean Cristian Delcea, pe motiv că tânărul de 17 ani nu avea discenământ când a comis tentativa de crimă.

Potrivit procurorilor, tânărul este afectat de o gravă boală psihică, drept pentru care nu răspunde penal. În acest dosar a fost efectuată și expertiză psihiatrică care atestă existența acestor afecțiuni medicale.

În baza acestor concluzii medicale,  procurorii au emis ordonanță de clasare a dosarului de tetativă de omor deschis pe numele lui David Delcea.

Acum judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuie să decidă dacă vor menține măsura internării forțate într-un centru de psihiatrie emisă pe numele minorului, până la însănătășirea completă.

Pacientul a mai comis acte de cruzime asupra animalelor, fiind internat forțat într-un centru specializat de asistență medicală, de unde a scăpat relativ repede. În perioada de reabilitare, minorul a comis a doua faptă care putea duce la decesul unei persoane nevinovate.

Ce faptă a comis minorul

Vineri seara, pe data de 5 noiembrie 2021, în jurul orei 18:30, o femeie în vârstă de 33 de ani, aflată la cumpărături, a fost atacată cu un cuțit de un tânăr minor în vârstă de 17 ani și înjunghiată în gât, în fața magazinului Profi de pe strada Dunării din cartierul Între Lacuri. Cazul a fost intens mediatizat de întreaga presă și a șocat întreaga opinie publică.

Polițiștii l-au identificat la scurt timp pe tânăr și l-au prins pe baza semnalmentelor.

„În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate.

De asemenea, în baza semnalmentelor furnizate, la scurt timp polițiștii au identificat persoana în cauză, respectiv un tânăr de 17 ani”, se arată într-un comunicat al Poliției Cluj, potrivit foaiatransilvana.ro.

1 COMENTARIU

  1. Mere omu’, să tratează, apoi iese major și continuă în regim penitenciar, ori la celule, dar analize psihiatrice la parchete sunt la zi formale, în reabilitare, cine comite a doua faptă plus a mai comis cruzime pe animale, e internat dar nu și condamnat penal ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here