Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București au început urmărirea penală în cazul Cumpănașu -TikTok. Dosarul este deschis pentru infracțiunea de incitarea la ură sau discriminare și nu vizează o persoană, ci doar fapta.

Procurorii bucureșteni au dispus începerea urmăririi penale in rem în cazul Cumpănașu -TikTok. Potrivit unui anunț oficial, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat miercuri un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare.

Procurorii anunță că în fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Surse apropiate anchetei citate de AlephNews au anunțat încă de marți că Poliția Capitalei face verificări în legătură cu activitatea lui Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok,.Verificările se fac pentru a vedea dacă este sau nu cazul de o anchetă deschisă, au spus marți sursele citate.

Contul „proful online”, administrat de Alexandru Cumpănaşu, este urmărit de sute de mii de elevi din România. Pe contul de TikTok profesorii sunt arătaţi cu degetul şi prezentați ca adversari ai elevilor. Mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

De altfel, deputatul PNL Pavel Popescu l-a criticat dur pe Alexandru Cumpănașu pentru contul și postările sale de pe TikTok, care influențează peste 500.000 de elevi, zilnic: „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

Citește și: Reacție plină de insulte după ce un tânăr îl acuză pe Cumpănașu că profită de naivitatea copiilor

Ce spune profesorul UBB după ce Cumpănașu l-a „mânjit”: „Este o mizerie”

1 COMENTARIU

  1. Diversiunea pare interesantă citind că cinci sute de mii de elevi urmăresc canalul, iar nu desene animate traduse de voci muuult mai vulgare față de care nu s-au sesizat din oficiu organele oprobiului public ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here