Soții CHKESS LILIANA MARGARETA și MAHER au scăpat de o plângere penală depusă împotriva lor de Viorel Mâlnă. Între cei trei au mai existat litigii în urma cărora CHKESS LILIANA MARGARETA a primit o condamnare de 9 luni cu suspendarea executării pedepsei pentru că a depus o plângere penală împotriva lui Mâlnă în care a mințit. Soțul medicului condamnat, Chkess Maher, a fost implicat în mai multe afaceri dubioase, și este unul dintre apropiații fostului șef al Secției 1 Poliție Cluj Napoca, Liviu Crișan.
Luna trecută, Judecătoria Cluj-Napoca a respins cu titlu definitiv plângerea făcută de Viorel Mâlnă împotriva soluției de clasare emise de procurori într-un dosar în care erau vizați soții CHKESS LILIANA MARGARETA și MAHER. Ambii sunt de profesie medici, însă doar ea profesează. Soțul ei, Maher, a fost implicat în urmă cu câțiva ani într-o serie de afaceri dubioase cu combustibili în urma cărora a fost arestat preventiv.
”În baza art 341 aliniat 6 litera a Cod de procedură penală respinge ca nefondată plângerea formulată de petentul MV cu privire la ordonanţa de clasare din data de 20.04.2023 dosar nr 23820/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. Conform art 275 aliniat 2 Cod de procedură penală obligă pe petent la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”, arată soluția pe scurt a instanței.
Între Viorel Mâlnă și soții Chkess există o dispută de mai mulți ani.
În urmă cu câțiva ani, în urma unui incendiu locuința familiei CHKESS a fost distrusă. Potrivit declarațiilor, pe lângă distrugerea locuinței, în urma incendiului au ars documente, zece mii de euro și cinci mii de dolari.
Medicul clujean era prieten de ani buni cu Viorel Mâlnă și familia lui. În 2008, ea a dorit să obțină un credit bancar, urmând ca banii obținuți să fie utilizați pentru reabilitarea și renovarea locuinței sale, care fusese afectată de un incendiu.
Întrucât creditul bancar trebuia garantat, CHKESS LILIANA s-a înțeles cu Mâlnă ca acesta să garanteze creditul inculpatei cu o ipotecă asupra unui teren din Someșul Cald care era al clujeanului.
În baza acestei convenții, medicul împreună cu familia lui Mâlnă au încheiat la CEC un contract de ipotecă, reprezentând garanția adusă de CHKESS pentru creditul în valoare de 245 000 lei.
Pentru a avea la rândul său o garanție în sensul evitării riscului pierderii terenului din cauza neplății ratelor creditului, Mâlnă a semnat cu medicul clujean un antecontract de vânzare cumpărare având ca obiect locuința pe care medicul vroia să o renoveze. În cuprinsul acestui act, se preciza că medicul era de acord să-și înstrăineze locuința în favoarea lui Mâlnă pentru prețul de 245 000 lei, adică valoarea creditului pe care el îl girase. Tot potrivit clauzelor contractuale, părțile se angajau ca încheierea în formă autentică a contractului de vânzare-cumpărare, precum și punerea în posesie a cumpărătorului să aibă loc la data la care CHKESS s-a angajat să ridice ipoteca aplicată asupra terenului din Someșul Cald.
Surprize la data scadentă
Însă, CHKESS Liliana nu și-a plătit credit, reprezentanții băncii făcându-i câteva vizite acasă pentru a vedea care este problema.
În virtutea înțelegerii, Mâlnă a dat-o în judecată pe CHKESS și a cerut instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic de vânzare cumpărare a locuinței pentru care girase.
În replică, ea a depus o plângere penală împotriva clujeanului, pe care l-a acuzat de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Ea susținea că Mâlnă i-a falsificat semnătura în toate cele trei exemplare ale antecontractului de vânzare-cumpăre a imobilului pe care medicul l-ar fi renovat cu banii din creditul bancar. Medicul clujean a declarat procurorilor că, de fapt, a semnat un ”formular tipizat” prin care îi garanta lui Mâlnă plata creditului bancar cu toate bunurile sale mobile și imobile, care nu purta denumirea de ”antecontract de vânzare-cumpărare” și care nu avea ca obiect un bun individualizat și ansamblul de bunuri mobile și imobile, însă nu mai deține documentul respectiv.
În urma cercetării făcute de procurori s-a ajuns la concluzia că Viorel Mâlnă nu a falsificat niciun act.
Potrivit raportului de expertiză criminalistică ”semnătura de la poziția „Promitent vânzător” a antecontractului de vânzare-cumpărare în litigiu depus la CF aparține titularei CHKESS LILIANA MARGARETA; Semnătura de la poziția „Promitent vânzător” a antecontractului de vânzare-cumpărare în litigiu depus de către numitul Mâlnă Viorel la data de 26.09.2011 aparține titularei CHKESS LILIANA MARGARETA; Semnătura de la poziția „Promitent vânzător” a antecontractului de vânzare-cumpărare în litigiu depus de către numitul Mâlnă Viorel la data de 24.10.2011 aparține titularei CHKESS LILIANA MARGARETA”, arată raportul.
S-a constatat astfel că susținerile inculpatei CHKESS LILIANA MARGARETA, în sensul că semnăturile depuse pe antecontractul de vânzare-cumpărare la rubrica „promitent vânzător” sunt false, nu corespund adevărului, toate cele trei semnături fiind executate de către inculpată.
Contre cu plângeri penale
După verdictul procurorilor, Mâlnă a făcut plângere penală împotriva medicului clujean, arătând că plângerea în care era acuzat de fals a fost făcută cu rea-credință.
”Pe parcursul derulării contractului de credit, clienta a înregistrat întârzieri la plata ratelor motiv pentru care banca a trimis somații de plată către doamna CHKESS LILIANA MARGARETA și a efectuat vizita la domiciliul acesteia. Astfel, s-a apreciat că probele nu conduc, dincolo de orice dubiu rezonabil, la concluzia potrivit căreia persoana vătămată Mâlnă Viorel a avut o intenție frauduloasă la momentul încheierii antecontractului, în sensul dobândirii ulterioare, în mod injust, a dreptului de proprietate asupra imobilului care a constituit obiectul convenției simulate. Din materialul probator administrat în cursul urmăririi penale a rezultat faptul că persoana vătămată Mâlnă Viorel a luat hotărârea de a face demersuri pentru a obține dreptul de proprietate asupra imobilului deținut de inculpată doar după ce a aflat informații în sensul că inculpata nu își achită ratele bancare, persoana vătămată dorind să evite, în acest mod, o eventuală procedură de executare silită pornită de CEC Bank asupra terenului său care era constituit ca garanție prin contractul de ipotecă”, se arată în documentele dosarului.
Cercetarea procurorilor a trenat până acum, când procurorii au clasat plângerea, iar Mâlnă a încercat ”resuscitarea” ei în instanță.
Soțul implicat în afaceri cu combustibili
Soțul medicului clujean, Maher Chkess, fost acționar și administrator al firmei HAWAI OIL GAS SRL din Cluj Napoca, a fost implicat în urmă cu câțiva ani într-un dosar de evaziune fiscală cu combustibili. El și asociatul său, Bashir Rami, au avut mandate de arestare emise pe numele lor pentru un prejudiciu de aproximativ jumătate de milion de euro.
Acest Liviu Crisan fost comandant la Sectia 1 de Politie Cluj-Napoca numai politist nu se poate numi Acesta cand era in politie numai de afaceri dubioase s-a ocupat si nimeni nu la tras la raspundere pentru ca cei de la doi si un sfert si comnadantii lui erau legati la ochi s-au imparteau prada pe din doua.
Da, eu am cercetat cazul dar probele au dovedit ceea ce de fapt confirmă și instanța. Vorba aia cînd dragostea-i mare nici sexul nu mai contează.
Bravos Famiglia
Stim ca asa este, justitia e oarba