Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca au renunțat la urmărirea penală față de fosta starletă porno Naomi Astalas, poreclită ”Mela”.
Potrivit clujust.ro, Naomi Estera Astalaș era cercetată penal pentru conducerea unii autovehicul neînmatriculat. Mai exact, în data de 16 octombrie 2016, organele ce cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier s-au sesizat din oficiu, înregistrându-se dosarul penal nr. 8107/P/2016. Prin ordonanţa de la acea dată, organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat ”, iar prin ordonanţa din 21 noiembrie 2016, confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta Naomi Astalas.
”În data de 16.10.2016, în jurul orei 17:30, Astalas Naomi Estera conducea autoturismul marca Mercedes CLA 250 cu numărul de identificare ……. şi plăcuţele cu numărul de circulaţie provizoriu ……, cu valabilitatea 5 zile (doar pe teritoriul Germaniei), pe Str. Theodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca. Fiind oprită în trafic de către un echipaj al poliţiei rutiere, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul marca Mercedes CLA 250 cu numărul de identificare ……… a fost radiat din circulaţie de către autorităţile din Germania, în data de 27.04.2016 (….)
Plăcuţele cu numărul de înmatriculare cu caractere de culoare neagră, în care perioada de validitate este înscrisă în partea din dreapta, pe fond galben, sunt emise de către companiile de asigurări din statul german, pe termen scurt (short time registration plates/Kurzzeitkennzeichen), valabilitatea lor fiind de maxim cinci zile. Cu aceste plăcuţe de înmatriculare, vehiculele respective pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei. Documentele sunt completate olograf de către aplicant, autoritatea naţională responsabilă de înmatriculări nefiind informată cu privire la aceste demersuri. Între România şi Germania nu s-au încheiat instrumente juridice bilaterale cu privire la recunoaşterea în trafic a autovehiculelor cu acest tip de numere temporare.”, se arată în ordonanță.
În 2 noiembrie 2016, autoturismul a fost înmatriculat definitiv în România. Recent, procurorul de caz ajuns la concluzia că suspecta a comis o infracțiune, dar că nu există interes public în urmărirea acesteia.
”Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, respectiv procesul-verbal de constatare a infracţiunii, verificările efectuate în bazele de date şi înscrisurile ataşate la dosarul cauzei, precum şi declaraţia suspectei, rezultă că fapta acesteia întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptǎ prevǎzutǎ de art. 334 alin.(1) C.pen., conducătoarea auto având obligaţia de a cunoaşte regimul juridic al numerelor respective, respectiv că acestea sunt valabile cinci zile şi doar pe teritoriul Germaniei.
Ţinând cont însǎ de faptul cǎ pentru infracţiunea sub aspectul cǎreia s-au efectuat cercetǎri în prezenta cauzǎ legea prevede pedeapsa amenzii sau închisoarea de cel mult 3 ani, de lipsa antecedentelor penale ale suspectei, precum şi în raport de modul şi mijloacele de sǎvârşire, de împrejurǎrile concrete de comitere a faptei şi de urmǎrile produse sau care s-ar fi putut produce prin sǎvârşirea infracţiunii (în cazul comiterii unei eventuale contravenţii sau infracţiuni, autoturismul în cauzǎ putea fi identificat şi în funcţie de nr. de înregistrare provizorie care era montat în acel moment), se constatǎ cǎ nu existǎ un interes public în urmǎrirea acesteia.”, se arată în Ordonanța de renunțarea la urmărirea penală.
Cheltuielile judiciare în cuantum de 100 de lei vor fi suportate de suspectă.
Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!