Procurorii de la Parchetul Militar Cluj cercetează un subofițer pentru trafic de țigări. El a fost prins cu 290 de pachete de ţigări nemarcate asupra lui.

Plutonierul major Florin Mocanu a intrat în atenţia procurorilor militari la începutul acestui an, fiind că se aproviziona cu ţigări de contrabandă de pe piaţa neagră pe care, apoi, le vindea pe traseul Marghita – Şimleul Silvaniei, în drum spre serviciu, dar şi în localitatea din judeţul Sălaj, respectiv în unitatea militară, fiind „ajutat de alte persoane, care fie preluau ţigările pentru alte persoane, fie colectau banii”, după cum reiese dintr-un comunicat al Parchetului Militar.   

În urma cercetărilor, procurorii militari au găsit şi sursa ţigărilor, dar şi clienţii subofiţerului, iar miercurea trecută, Mocanu a fost ridicat de anchetatori imediat după ce făcuse o tranzacţie cu o bihoreancă din Marghita de la care cumpăra de obicei, Hendre Eniko,  şi de la care a achiziţionat de astă dată 290 de pachete de ţigări Compliment, cu timbru neconform.   

După flagrant, echipaje formate din poliţişti ai Brigăzii de Operaţiuni Speciale, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Jandarmi, sub supravegherea unui procuror militar au realizat patru percheziţii domiciliare declanşate atât la locuinţa subofiţerului cât şi la Hendre, respectiv la un alt marghitan, Cătălin Benţe, aflat şi el pe lista de clienţi ai femeii.   

În total, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 2.024 de pachete de ţigări din mărcile Marvel, Compliment, Compliment Blue şi Jin Ling, toate cu timbru neconform. Totodată, din locuinţa lui Hendre Eniko au fost ridicaţi şi 10.000 lei, bani suspectaţi că provin din activitatea de contrabandă.  

Atât militarul cât şi cei doi civili au fost conduşi, ulterior, la audieri, Mocanu şi Hendre fiind puşi sub urmărire penală pentru contrabandă şi plasaţi sub control judiciar. Ancheta nu s-a încheiat. În următoarele zile vor fi audiate câteva zeci de persoane, atât militari şi civili, bănuiţi că i-au fost complici subofiţerului, ajutândul să transporte şi să vândă ţigările, ori au făcut parte din lista lui de clienţi.

Citeste si

Motivele pentru care Tribunalul Militar Cluj-Napoca a decis ca ofițerii SRI care au falsificat probele în dosarul prințului Sturdza să fie urmăriți penal. Noi dezvăluiri despre colaborarea SRI-DNA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here