Procurorii DIICOT Cluj au fost puși să refacă rechizitoriul unui dosar în care mai mulți tineri din Cluj Napoca au fost trimiși în judecată pentru comercializarea și consumul de susbstanțe etnobotanice.

Potrivit judecătorului de cameră preliminară, procurorii au uitat să menționeze, pentru fiecare inculpat în parte, fapte pentru care ADAM ARPAD zis Coi, ADAM DESZO zis Cupi, NOVAK ROBERT GYOZO zis Căposu, MACSINGO ZOLTAN zis Gogu și KISS ROBERT au fost trimiși în judecată.

”Admite excepţia neregularităţii actului de sesizare ridicată de inculpatul K.R. prin avocat, respectiv excepţia neregularităţii actului de sesizare invocată din oficiu de judecătorul de cameră preliminară, prin urmare: Constată neregularitatea rechizitoriului nr. 182D/P/2018 emis la data de 01.04.2020 de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj sub aspectul neindicării în concret şi separat pentru fiecare inculpat a faptelor reţinute în sarcina inculpaţilor A.A., A.D., K.R., N.R.G. şi M.Z.A., raportat la fiecare martor consumator în parte şi a neindicării probelor din care rezultă că faptele de deţinere de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiunea prev. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011. Dispune comunicarea încheierii inculpaţilor şi procurorului de caz, acesta din urmă urmând a remedia în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate neregularităţile actului de sesizare şi a preciza dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Atacabilă odată cu încheierea ce urmează a se pronunţa în conformitate cu dispoziţiile art. 346 din Codul de procedură penală”, arată soluția pe scurt a instanței.

Coi face parte și dintr-o bandă de hoți

Adam Arpad, zis Coi, face parte și ”dintr-o grupare a cărei rezoluţie unică ar fi spargerea de locuinţe (apartamente, sau case de vacanţă) sustragerea bunurilor de valoare (electronice, electrocasnice, ATV-uri, alte utilaje sau bijuterii) şi valorificarea lor rapidă pe piaţa neagră. Din probele administrate rezultă că aceştia participau cu toţii în grup sau în echipe de 3-4 persoane, dintre care unul sau doi pătrundeau prin forţarea geamului sau a uşii în apartamentele sau casele persoanelor vătămate, în timp ce restul asigura paza zonei şi îi direcţiona pe cei intraţi în locuinţe înspre zonele necirculate din jurul obiectivului în vederea asigurării scăpării”, arată rechizitoriul dintr-un alt dosar în care Adam Arpad este trimis în judecată.

Banda de hoți acționa, cu precădere, în Chinteni, Florești și Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.