Turdeanul Avram Gal, fost viceprimar la Câmpia Turzii și candidat pentru funcția de primar al municipiului, a fost trimisă în judecată de DNA. El este cercetat pentru trafic de influență într-o afacere cu echipamente de protecție împotriva coronavirusului și compania de stat Unifarm.

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.
Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux. Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice. Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate). În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului”, arată cei de la DNA. 

2 COMENTARII

  1. Un mic peștișor. De cele 1,5 milioane euro, șpaga lui Arafat pentru combinezoanele din Coreea, nu se mai aude nimic? În ce țară normală hoțul e menținut ca Secretar de stat, după ce Curtea de Conturi l-a dovedit ca fiind un hoț?

  2. Rușine! Și te mai dai pocăit…, care vor sa fie exemplu pt semenii lor. Pe bune? Și să înțelegem că și „domnul Marty” care l-a promovat (mentorat) în cariera politică e de aceeași factură?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here