Potrivit unui hotărâri a CSM, procurorul Cristian Lazăr, care derulează o anchetă care îi vizează pe soții Iohannis, va fi mutat de la la Parchetul General la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Cristian Lazăr, cel care a instrumentat dosarul familiei Iohannis de la Parchetul General a făcut o cerere pentru a fi mutat la parchetul timișorean.

El a fost numit procuror-şef adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2015, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, pentru o perioadă de 3 ani, mai arată CSM în hotărârea menţionată.

Dosarul familiei Iohannis urmează să fie repartizat altui procuror. Carmen Iohannis nu a venit, săptămâna trecută, la sediul Parchetului General, avocatul acesteia prezentându-se la unitatea de parchet pentru a-i înştiinţa pe procurori că soţia preşedintelui Klaus Iohannis nu poate veni din cauza stării de sănătate. Este pentru a doua oară când soţia preşedintelui Klaus Iohannis anunţă că nu se poate prezenta la audieri, deşi a fost citată de procurorii Parchetului General în dosarul referitor la casele din Sibiu.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) ca urmare a unei plângeri depuse Lumea Justiţiei împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care cuplul prezidenţial a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare declarându-i cumpărători care nu pot invocă buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here