Procurorul Ramona Bulcu, 53 de ani, care s-a sinucis azi, era cercetat de Secția pentru anchetarea magistraților după ce redactase un comunicat de presă aflat la dosarul Ghiță – Kovesi, în care fosta șefă DNA are calitatea de suspectă. Pe de altă parte, ea amenința cu sinuciderea de mai multă vreme. 

În urma declarațiilor făcute de Sebastian Ghiță, potrivit cărora el ar fi plătit avionul care l-a adus în țară pe fostul director FNI Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, Parchetul General a deschis un dosar de cercetare.

Apoi, pe 9 ianuarie, Parchetul a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Poliția Română a fost cea care a suportat cheltuielile, dosarul fiind clasat. La începutul anului 2019, Sebastian Ghiță a revenit cu acuzațiile în spațiul public, iar Secția pentru anchetarea magistraților a redeschis dosarul, cercetând inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017, redactat de Ramona Bulcu. S-a demarat inclusiv un control al Inspecției Judiciare în această speță.

„O cunosc de 20 de ani, era o femeie activă, s-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror”, a declarat un magistrat pentru Libertatea, sub protecția anonimatului.

Pe de altă parte, surse Libertatea susțin că „de mai multă vreme amenința că se sinucide”. 


Iată comunicatul din 9 ianuarie 2017:

”Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță.

Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept”.

Ramona Bulcu, 53 de ani, s-a sinucis azi după ce s-a aruncat de la etajul al 5-lea al Parchetului General. 

Citește și: Procurorul Ramona Bulcu s-a sinucis după ce s-a aruncat de la etajul 5, la Parchetul General


1 COMENTARIU

  1. Urmare a verificării efectuate în efectuarea verificarii rezulta că, la DNA Timișoara în martie (parcă) s-a sinucis aruncându-se pe geam la birou et. 6 alt onorabil procuror, iar moartea acestuia seamănă izbitor cu cea a lui Cristian Panait, procuror la Parchetul General, care s-a aruncat pe geam acum câțiva ani. Procurorii nu sunt firi sensibile sau labile psihic ce sa cerceteze gravitatia, ei investigheaza moartea si nu invers !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here