Procurorul clujean Doru Dobocan de la DIICOT Cluj va fi audiat în cursul zilei de azi de către comisia parlamentară de anchetă în legătură cu arhiva SIPA.

Procurorul clujean a fost ultimul șef al SIPA iar în 2005 el era unul dintre procurorii despre care se discuta că ar putea fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Anticorupție.

Astăzi de la ora 14,00, membrii comisiei vor efectua o nouă vizită la arhiva SIPA, depozitată la sediul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Spre deosebire de prima vizită, efectuată pe 25 octombrie, membrii acestei comisii vor să aibă acces și în interiorul spațiilor de depozitare.

„Am întocmit un proiect de solicitare către ministrul Justiției. Aș vrea să refacem vizita la Arhiva SIPA, de data aceasta să solicităm acces și în interiorul spațiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculații și pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricții, care erau spațiile depozitare, cum este organizată. (…) Vă propun ca după audieri (…) să facem o nouă deplasare la sediul ANP”, afirma președintele comisiei, senatorul Șerban Nicolae, în urmă cu o săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here