Procurorul clujean Fabian Gyula, care a lucrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, este propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului. Procurorul clujean s-a ocupat de dosarul Cridov și a fost implicat în afacerea cu retrocedările de terenuri girată de Asociația Composesoratului Mănăștur.

„O să vedem într-o săptămână, maxim două, dar sper să fie săptămâna viitoare, să putem lua o decizie. Într-adevăr, am primit o nouă propunere din partea celor de la UDMR. (…) Abia aştept să vedem CV-ul şi caracteristicile profesionale ale acestei propuneri. Nu cunosc persoana respectivă. (…) Asta e informaţia pe care o am: un profesionist în domeniul Dreptului, din Cluj”, a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Fabian Gyula, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și profesor universitar în prezent, ar fi propunere UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, scrie europaliberă.ro. Gyula a fost și procuror al Parchetului Curții de Apel Cluj și este doctor în Drept Internațional, busier Herder al Universității din Viena și, totodată, a Institutului Ludwig Boltzmann din Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here