Potrivit legii, magistrații care depăsesc vârsta de 65 de ani au nevoie de avizul CSM pentru a rămâne în sistem. Procurorii Ioan Irimie și Dănilă Suciu se află în această situație și au făcit cereri la CSM pentru a continua să lucreze.

Însă, CSM a refuzat cererea procurorului Ioan Irimie și a acceptat-o pe cea a colegului său, Dănilpă Suciu.

Procurorul Irimie a deţinut funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA în perioadele: 15.07.2003 – 01.03.2004, 01.06.2004 – 01.03.2005, 01.08.2005 – 15.10.2005. În anul 2006 a fost procuror pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-procuror al Parchetului Tribunalului Sibiu. Până la finele lui 2006, a rămas procuror în structura DNA, după care şi-a cerut transferul la Parchetul Curţii de Apel Cluj.

În ianuarie 2010, Ioan Irimie a revenit la DNA, în structura Serviciului Teritorial Cluj, iar în 2012 a fost propus de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea a fost însă respinsă de preşedintele României, Traian Băsescu.

Gabriel Bivolaru

Irimie l-a trimis după gratii pe Gabriel Bivolaru și a instrumentat dosarele Mineriadelor de la sfârșitul anilor ‘90. El a mai instrumentat dosarul lui Octavian Seciu, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa Năsăud a PPDD (partidul lui Dan Diaconescu), care este acuzat obținerea de foloase necuvenite.

Tot Irimie l-a trimis în justiție pe afaceristul JIGMOND SEPTIMIU RICARDO acuzat că a înșelat doi cetățeni englezi cu suma de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Potrivit Legii 282 din 2018, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și personalul de specialitate juridică pot fi menținuți în funcție după împlinirea vârstei de pensionare prevăzută de lege, până la vârsta de 70 de ani. Până la vârsta de 65 de ani, magistratul poate opta să rămână în funcție, însă după împlinirea acestei vârste, pentru menținerea în activitate este necesar avizul anual al Secției pentru judecători sau, după caz, al Secției pentru procurori. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.