Statele Unite ale Americii adoptă o nouă decizie controversată şi reinstaurează pedeapsa cu moartea la nivel federal. Procurorul general William Barr a luat această decizie după o pauză de 16 ani, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, potrivit CNN, citat de stiripesurse.ro.

Barr a ordonat Biroului Federal de Penitenciare să programeze execuţia a cinci persoane condamnate la moarte în urma comiterii unor crime. Execuţiile urmează să aibă loc în decembrie 2019 şi ianuarie 2020.

„Congresul a autorizat în mod extres pedeapsa cu moarte, prin legislaţie adoptată de reprezentanţii poporului din ambele camere ale Congresului şi semnată de preşedinte. Departamentul de Justiţie respectă statul de drept şi le datorăm victimelor şi familiilor lor să mergem mai departe cu sentinţa impusă de sistemul nostru de justiţie”, a declarat Barr.

Ultima execuţie la nivel federal a avut loc în 2003. În prezent, 62 de deţinuţi au sentinţe federale la condamnare la moarte.

1 COMENTARIU

  1. Nenea asta daca nu ma insel a fost pe la noi in vizita sa discute cu PM (Prim Mare uzurpator de atribute constitutionale) ultimele directive de la „foz”-ul de dupa instructajul sionist de la AIPAC. Asta e o masura de ochii lumii ca mai grave sunt zrcile de mii de ghilotine din campusurile FEMA (pentru cine oare ?)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here