Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul general Gabriela Scutea a apreciat o prevedere din proiectul noii legi de organizare judiciară, care îi dă posibilitatea să infirme soluţiile de clasare şi actele procurorilor din toate parchetele pentru nelegalitate sau netemeinicie.

„În cadrul proiectului noii legi de organizare judiciară este stabilită vocaţia procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de a infirma soluţiile de clasare şi actele procurorilor din toate parchetele pentru nelegalitate şi/sau netemeinicie. Considerăm că o astfel de modificare legislativă este de natură a reconstitui cadrul juridic optim de exercitare a atribuţiilor de control de către procurorul general în scopul asigurării unei practici unitare a parchetelor, de natură a răspunde pe deplin exigenţelor impuse de principiul legalităţii şi de cel al imparţialităţii”, a spus Gabriela Scutea.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public, declaraţia a fost făcută în cadrul lucrărilor celui de-al treilea Forum de lucru al procurorilor generali din statele balcanice, desfăşurat miercuri la sediul Parchetului General, care a avut ca temă „Prerogativele de control ale procurorului general – rol esenţial pentru aplicarea unitară a legii şi apărarea interesului public”.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizările depuse de USR, AUR şi Avocatul Poporului cu privire la cele trei legi ale Justiţiei adoptate în Parlament.

Citește și: Ardelenii, cei mai curajoși dintre români în caz că țara noastră ar fi atacată

2 COMENTARII

  1. Prostie in stare pura. Sa intelegem, ca d-na procuror general va analiza si va solutiona 10.000 de plangeri lunar impotriva solutiilor de clasare si a unor acte procesuale emise de procurori? Noaptea mintii!

  2. Poate nu ar fi rau ca PROCURORUL GENERAL sa deschida dosare si sa-i ancheteze pe toti cei pusi in functii cheie a STATULUI ROMAN de informatorul securist PETROV..sa vedem si noi DE CE TARA A AJUNS IN HALUL ASTA????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here