Profesorul de la UBB Cluj-Napoca, Szamoskozi Istvan, și-a pierdut cumpătul pentru că studenții fuseseră lăsați în pauză de un lector și s-a apucat să îi înjure pe tineri ca la ușa cortului. Profesorul de la UBB Cluj, Szamoskozi Istvan știa că studenții sunt online, dar nu l-a interesat.

O înregistrare de la un curs la Facultatea de Psihologie de la Universitatatea Babes-Bolyai a fost postată recent pe o platformă de socializare. În video putem observa că prof. Szamoskozi Istvan se comportă într-un mod intimidant și umilitor cu studenții și cu colegii, angajându-se în agresiune verbală, folosind un limbaj obscen plin de înjurături. Testimonialele studenților arată că acest comportament nu a fost izolat, iar depunerea unei plângeri oficiale împotriva profesorului nu este o opțiune, fiindcă studenții se tem de răzbunarea lui.

Foris Ferenczi Rita, prodecanul facultății de Psihologie și Științe ale Educației, a declarat că agresiunea verbală nu se pedepsește, profanitățiile (e.g., : (Dumnezeu) să-și bage p@la’n ei!…”) profesorului au fost scoase din context, iar ”cine se teme (de răzbunare) să tacă”. Această declarație a prodecanei arată că în interiorul universității agresiunea verbală trece nepedepsit, de aceea cerem ajutorul presei.

Transcrierea conversației:

”Dr. Szamosközi: Hei!..

Colega: (studenții) au luat o pauză

Dr. Szamosközi István – de ce au luat o pauză?.. să-i f@ți…dacă știau că vin înapoi…Dumnezeu’ să-i f@tă.

Colega: Eu le-am dat 5 minute, așteaptă puțin…

Dr. Szamosközi: – Aaah!..

Colega: na, atunci vroiam sa le dăm o pauză…

Dr. Szamosközi: Să-i f@ți, ți-am spus că mă întorc și atunci tu-i trimiți în pauză…

Colega: doar 5 minute și se’ntorc imediat!

Dr. Szamosközi: (Dmnz) să-și bage p@la’n ei!…”

Sursa: stiridecluj.ro

Citește și: Pentru că urbaniștii lui Boc se țin de furtișaguri, clujenii plătesc daune de 700.000 lei

3 COMENTARII

  1. asa ! si..??..studentii nu erau prezenti ..! cine a inregistrat asta , este pasibil de sanctiune penala ..!! altii i-l injura asa si mai si pe presedinte , sau organilii si n-ajung mentionati la fituica ..!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here