Profesorii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca(UTCN) au adevăratele salarii „nesimţite” ale sistemului bugetar. Chiar dacă salariile de la Universitatea Babeş-Bolyai(UBB) sunt mult mai mari, nici cele de la UTCN nu sunt de neglijat. Astfel, în primă ipostază vă prezentăm 18 profesori care au totalizat venituri de peste 20 de miliarde de lei vechi, respectiv 2.026.522 de lei noi. Cu această sumă cu care sunt plătiţi 18 oameni ar putea fi achitatea 3.377 de salarii minime pe economie.  La UBB 4,4 milioane este salariul aual a 39 de profesori. Prorectorul UTCN, Ioan Abrudan, este  un exemplu de cadru universitar a cărui meserie poate fi pusă sub semnul suspiciunii, deoarece el este profesor la 10 universităţi din toată ţara în acelaşi timp.

Profesor la 10 universităţi

Ioan Abrudan este abonat la notele de plată a universităţile de stat, încasând bani de la zece universităţi. Suntem foarte curioşi la câte dintre cursurile acelor facultăţi ajunge celebrul prorector la UTCN sau îşi trimite asistenţii mult mai prost plătiţi. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş, Universitatea Oradea, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iaşi şi Universitatea din Petroşani.  De la toate aceste universităţi, prorectorul a obţinut în total 171.020 de lei. Chiar dacă Ioan Abrudan a avut curajul să-şi treacă toate aceste venituri pe declaraţia de venit, el nu şi-a trecut veniturile soţiei, încălcând astfel Legea 144/2007, republicată. Astfel, veniturile soţiei prorectorului din activitatea de persoană fizică autorizată şi din meditaţii la limba engleză sunt clasificate sub denumirea de “conform fişei fiscale 200.” Cam ilegal, domnule prorector, dar sperăm că intenţia nu este una de a ascunde veniturile din “meditaţii”, că acestea nu pot fi foarte mari.

Mircea Petrina, prorector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, are un salariu de 136.718. Acesta mai are acţiuni la firma Bogart Construct, deţinută de fiul acestuia, Bogdan Petrina. Afacerile cu statul se fac în familia Petrina. Cel mai mare contract pe bani publici din judeţ, construirea stadionului municipal din Cluj-Napoca, a fost câştigat prin licitaţie de către firma celor doi Petrina, Bogart Construct, dar şi de universitatea unde Mircea Petrina este prorector, UTCN. Atât Bogart, cât şi universitatea se vor „înfrupta” din cele 27,5 milioane de euro, valoarea contractului pentru construcţia stadionului, fără să punem la socoteală actele adiţionale.

Venituri în familie la instituţiile de stat

Aurel Vlaicu, prorector, are un venit cu adevărat „grosolan” de 138.141. Dacă la Universitatea Babeş-Bolyai am întâlnit numeroase cazuri de soţ şi soţie care lucrează în interiorul aceleiaşi instituţii sau chiar la două unităţi de stat împreună, şi la Universitatea Tehnică se întâmplă aceiaşi schemă. Soţia lui Aurel Vlaicu ocupă funcţia de lector şi a încasat venituri de 35.243 din acelaşi loc ca şi soţul ei. Desigur, Aurel Vlaicu a mai obţinut şi 14.660 de lei de la ARACIS şi 2.195 de lei pentru că a fost membru în comisia de doctorat a Universităţii Transilvania din Braşov. În total, familia Vlaicu a obţinut de la stat venituri de 190.239 de lei.
Marina Dana Topa, decan la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul UTCN, a avut venituri de 78.299 lei. Familia Topa este un alt exemplu al “rubedeniilor” din UTCN, iar soţul Marinei Dana Topa, Vasile Topa, a încasat de al aceaşi instituţie superioară de învăţământ 96.519 lei.

Prorectorul Tiberiu Rusu a avut un salariu de doar 187.235. Ne mirăm dacă un prorector se poate descurca într-un an de zile cu un asemenea venit şi nu ar merita o reducere a salariului de măcar 25%  cât propune guvernul Boc. Numai dacă veniturile acestui bugetar ar fi reduse, s-ar face o economie la bugetul de stat cu 46.808 lei, ceea ce reprezintă un număr de 78 de salarii minime pe economie. Salariu de profesor universitar cu tot cu sporuri se ridică la suma de 69.913, indemnizaţia de conducere este de 9.408 de lei,  din plata cu ora a încasat 7.023 de lei, contractele de cercetare ştiinţifică i-au adus în buzunar 72.090, iar pentru coordonarea şi inspecţiile de grad 1 la colegiile tehnice şi grupuri şcolare a fost remunerat cu 14.480 de lei.  S-ar părea că modelul lui Ioan Abrudan este urmat şi de colegul său, Tiberiu Rusu, care are venituri din şapte instituţii de stat. În afară de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, unde ocupă funcţia de prorector, Tiberiu Rusu a mai încasat bani şi de la alte instituţii de învăţământ superior de stat: Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Petroşani, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea din Bacău, Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş, dar şi de la comisia ARACIS. Astfel, veniturile prorectorului din bani publici se ridică în total la aproape 2 miliarde de lei vechi. Nu vi se pare că un salariu de profesor poate care se ridică la valoarea de  196.322 de lei într-un an chiar ar merita redus cu 25 de procente?
Abrudean Mihail, prorector în cadrul UTCN, are un venit nesimţit de 140.338.  În fiecare lună, prorectorul universităţii a avut venituri de peste 110 milioane de lei vechi.
Un secretar ştiinţific la Universitatea Tehnică are un salariu anual de 101.589 lei. Acesta este cazul Lucia Daniela Manea, care are venituri din „salariu profesor universitar”, „comisie de doctorat”, „îndemnizaţie de conducere”, „contracte de cercetare”, „inspecţii de grad” şi „contracte de cercetare”.
Decanul Petru Berce nu respectă legea 144/2007, republicată, deoarece în declaraţia sa de avere îşi ascunde veniturile sub sintagma “conform fişei fiscale”, deşi venitul său ar trebui să fie unul public.
Nicolae Burnete are o atitudine şmecheră, el depundându-şi declaraţia de avere la serviciul personal. Astfel, în declaraţia de avere în dreptul veniturilor scrie “conform statelor de plată de la Serviciul de Salarizare al UTCN”, deşi  legea susţine că toate veniturile trebuie declarate în declaraţia de avere.
Decanul Facultăţii de Instalaţii, Badea Gheorghe, a avut o leafă de-a dreptul “grosolană” de 91.182.
Mihai Iliescu , decan la Facultatea de Construcţii din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a avut un venit fix de 100.000 de lei. Nici mai mult nici mai puţin de 1 miliard de lei vechi a încasat decanul, clasând salariul său
Radu Vasile Ciupa, având funcţia de Decan la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a încasat un salariu “nesimţit” de 110.948.

Decan “pro bono”

Adriana Matei, decanul Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice, nu şi-a declarat niciun venit de la UTCN, ci doar suma de 10.000 de lei de la Universitatea din Oradea. Ne miroase doar nouă a fals în declaraţii sau şi procurorii DNA simt acest miros? Sau poate Adriana Matei ocupă funcţia de decan “pro bono.”
Directorul Oficiului de Consiliere şi Orientare în Carieră, Marcel Popa, a încasat venituri de 88.189 de lei.
Liviu Morar, directorul Departamentului pentru Educaţie Continuă şi Studii Academice Postuniversitare,  a avut doar 114.606 de lei. Ne gândim dacă s-a descurcat anul trecut cu un venit aşa de minor, şi dacă nu chiar merită guvernul Boc să-i taie “leafa” cu măcar 25%.
Marius Bulgaru, directorul departamentului pentru asigurarea calităţii, a avut un venit de 83.548 lei. Putem doar să sperăm că o anumită calitate o au şi alte salarii din cadrul UTCN şi nu sunt total disproporţionate.
Gheorghe Lazea, directorul şcolii de doctorat din cadrul Universităţii Tehnice, a încasat un salariu “nesimţit” de 83.949 de lei.
Prodecan la UTCN, Dănuţ Julean, are un venit de 77.960 de la Universitatea Tehnică, iar fiul său are bursă de la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.
Diana Ioana Popescu, prodecan la Facultatea de Construcţii şi Maşini, a avut un venit grosolan de   84.962.
Liviu Ioan Vaida, prodecan la universitate, a avut un venit nesimţit de 94.968 de lei.
Valer Miclea, prodecan la Facultatea de Ştiinţe şi Ingineria Materialelelor, este şi el abonat la salariile de la trei instituţii superiaore de învăţământ de stat. De la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş şi Centrul Naţional de Management Programe încasează 74.655 de lei.

Ilegalitatea formulei “conform fişei fiscale”

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Integritate au făcut pe 11 februarie 2010 anumite precizări în ceea ce priveşte declaraţiile de avere. “Conform prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate la toate rubricile prevăzute de formular. Astfel, Anexa I, secţiunea VII din O.U.G. nr. 14/2005: „venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat (potrivit art. 41 din Legea nr. 571/2003 – Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare)” prevede la ultima rubrica obligativitatea declarării „venitului anual încasat”, pe categorii de venituri. Prin urmare, completarea declaraţiilor cu menţiunea „conform fişei fiscale” este incorectă şi contravine spiritului Legii 144/2007, republicată. Chiar şi în ipoteza ataşării unei copii a fişei fiscale, rezolvarea nu este cea legala, ea contravenind exercitării funcţiilor şi demnităţilor publice în condiţii de transparenţă.

Gazeta de Cluj vă va prezenta în continuarea salariile “nesimţite” de la Universitatea Tehnică, dar şi salariile minime din instituţiile de învăţământ superior din Cluj.

Tiberiu Hrihorciuc

66 COMENTARII

  1. Iar ati uitat de salariile lui Piso si faptul ca si el lucreaza in mai multe institutii ale statului. La 66 de ani. Nu vreti sa aveti o surpriza sa vedeti cit cistiga acest incompetent?

  2. Strigator la cer ce se intampla la institutiile superioare de invatamant ale statului, care scot analfabeti pe banda rulanta. Continuati aceste dezvaluiri cutremuratoare, dar sa nu uitati de multe alte fosile vii din cadrul UBB-ului, care primesc sume ametitoare fara justificare. Interesanta si postarea lui Bolovan, care invoca cazul d-nului Piso, care ar merita intr-adevar o analiza particulara, care probabil nu ar putea fi explicata numai intr-un singur numar al gazetei. Surprizele cred ca vor fi cu siguranta cutremuratoare.

  3. Ducule draga, daca nu vezi, cel putin nu simti ce patronezi? De dl.Marga nu avem ce zice, se complace in mocirla din timpuri imemoriale. Mitic curat.

  4. Ducule, sunt din parohia ailalta. Sunteti copii mici. E sigur. Parca, va sta mai bine.

    Cu afectiune,
    Un prieten vechi

  5. „contracte de cercetare” inseamna munca extra prestata din care castiga si scolile. taiati banii din cercetare, nimeni nu o sa mai faca treaba asta, universitatile o sa piarda bani si tara valoarea serviciilor prestate

  6. asta merita aceasta tara @!!fraieri sa munceasca pt 150 euro/luna …dastepti pt3500!! tara de mojici si de smenari…intrebarea este cand va veti trezi ?

  7. Sa va fie rusine ca dati informatii eronate. Acesti bani nu sunt in totalitate alocati de la bugetul de stat. Ce legatura au banii castigati din cercetare sau din alte prestari de servicii care nu au legatura cu salrul castigat din banii alocati de buget. Confundati venitul cu salarul.BOILOR

  8. Fara sa tin partea nimanui, da salariile astea pe care voi le clasificati „nesimtite” nu sunt chiar asa de mari pe cat par. 1 miliard pe an in lei vechi, vine cam 80 de milioane pe luna, din care statul isi opreste o buna parte. Avand in vedere functia de conducere si activitatile pe mai multe planuri la care acesti oameni participa (in primul rand cercetare, dar si comisii de tot felu in toata tara) si totodata avand in vedere ca sunt profesori universitari la una din cele mai bune universitati din Romania, nu sunt deloc nejustificate. Doar pentru ca sunt mai mari decat salariul mediu pe economie nu inseamna ca nu sunt meritate. Sunt oameni foarte multi in tara asta care primesc salarii mult mai mari fara sa faca mai nimic…

  9. Bun articolul.Continuati sa demascati porcariile care treneaza de multi ani.Asteptam si informatii mai picante gen:amante(vezi Iliescu,Rusu T.),copii(vezi Petrina,Rusu T),nepoti si mai ales firmele private la care isi petrec timpul si iau banii romanilor,iar noua ne taie pensiile.

  10. Un profesor de nivelul d-nului Abrudan Ioan merita un venit mai mare de 170.000 de lei. Pacat ca in Romania venituri mari au fotbalistii, politicienii, avocatii si ciobanii si nu profesorii si medicii.

  11. din tagma bugetarilor utc_n sunt si portarii, soferii, femaeile de servici si nulti altii care au salarii de cacat. De ce nu scrieti si despre ei ca tot 25% le taie din SALAR. Rat de conducatori avem. Profeserii au mai multe scoli ca voi toti la un loc si-si merita banii. BA, SUNT DESTEPTI!!! si castiga cinstit nu ca politicienii nostri

  12. dragi jurnalisti… nu aveti ce scrie? sunteti frustrati din cauza banilor putini pe care ii primiti? nu va ganditi ca poate nu meritati mai mult?

  13. Articolul referitor la salariile nesimtite de la UTCN, contine o fraza nesimtita care incalca grav deontologia profesiei de jurnalist prin lipsa de informare. Citez din articol: Prodecan la UTCN, Danut Julean, are un venit de 77.960 de la Universitatea Tehnica, iar fiul sau are bursa de la aceeasi institutie de invatamant superior.

    Daca referirea la salariul nesimtit al sotului meu o consider o simpla enumerare printre celelalte afirmatii grave facute la adresa celorlalte cadre didactice, nu pot trece cu vederea partea a doua a frazei, cea referitoare la fiul meu, care are bursa de la aceeasi institutie de invatamant superior la care tatal este profesor. Care este problema dvs, domnule reporter special in acest caz?

    Oare este interzis prin lege ca fiul unui cadru didactic al U.T.C.N., sa fie student la aceeasi universitate, nici macar la aceeasi facultate, in care tatal este profesor universitar ?

    Oare este interzis prin lege ca fiul unui profesor de la U.T.C.N. sa nu fi avut pe parcursul celor 6 ani de studentie nici macar un examen restant si nici o medie generala anuala sub media 9, ceea ce i-a conferit pe merit dreptul la acea bursa nesimtita ? Sau poate vreti sa argumentati ca media si bursa se datoreaza tot faptului ca tatal sau este profesor universitar la U.T.C.N. ? Poate nu credeti ca mai exista copii care chiar se straduie sa nu-si faca tatii (profesori universitari) de rusine ?

    Oare trebuia sa-i acorde bursa alta institutie de invatamant, de exemplu U.B.B. ?, daca el este student in cadrul Facultatii de arhitectura care apartine de U.T.C.N. ?

    Sau poate trebuia sa renunte la bursa in favoarea vreunui caz social care isi petrece toate serile prin cluburi si baruri si este prea obosit dimineata ca sa mai ajunga si la scoala ?

    Oare v-ati informat, daca fiul meu a lipsit de la vreun curs, macar o ora in 6 ani de facultate ?

    Si, ca sa va dau ultima informatie pe care vad ca n-o aveati, fiul meu, culmea nerusinarii, a fost citat sef de promotie al facultatii de arhitectura pe care a absolvit-o in anul acesta, in cadrul festivitatii de absolvire care s-a desfasurat la nivelul U.T.C.N. in data de 28.05.2010 la Sala Sporturilor si unde ca reporter special ar fi fost bine sa participati, pentru ca ati fi aflat si acest amanunt care probabil v-ar fi umplut de revolta !

    Scopul celor scrise de mine ar fi atins, daca v-ar face sa aveti macar o unda de regret asupra faptului ca ati murdarit imaginea unui tanar care s-a straduit sa paseasca cu capul sus in viata, care in 6 ani ai uneia dintre cele mai grele facultati, aceea de arhitectura, a avut o singura dorinta, sa fie apreciat pentru meritele lui, nu pentru numele pe care-l poarta !

    Astept sa va expuneti argumentele pentru care fiul meu nu ar fi meritat acea bursa sau sa va cereti scuze in aceeasi gazeta pentru o citare eronata datorata dezinformarii.

  14. si mie mi-a atras atentia faptul ca intr-un articol despre niste salarii „nesimtite” se face aluzie la faptul ca fiul unui profesor ia bursa. bursele nu se acorda pe pile, ci pe anumite criterii strict scolare, deci daca are bursa inseamna ca o merita. chiar n-am vazut motivul pentru care s-a mentionat asa ceva in articolul care era menit a critica anumite salarii numite foarte usor „nesimtite” (probabil reporterii inspirati din reportajele zilnice de la tv cu anumiti politicieni care primesc niste salarii foarte mari si in majoritatea cazurilor nemeritate) neglijandu-se totusi un aspect foarte important : un salariu de 10.000 de lei pe luna la un profesor universitar cu activitate de cercetare si activitate didactica extinsa nu este exagerat, si chiar daca ar fi, nu este atat de exagerat incat sa fie numit salariu nesimtit. Garantez ca dintre toti cei citati nu veti gasi unul care sa se simta cu musca pe caciula ca ia salariu prea mare, cu atat mai mult ca ia salariu exagerat sau nesimtit. Totodata sunt sigur ca oricare dintre cei citati nu depind de salariul de profesor universitar, fiecare desfasurand activitati mult mai banoase. Din punctul meu de vedere : nota 3.20 pentru articol si 2.30 pentru reporterul Tiberiu.

  15. Despre jurnalisti nesimtiti care primesc bani pentru a arunca noroi intr-o parte si-n alta nu scrie nimeni? Daca nu, atunci scrieti despre cei care cer bani pentru a nu murdari numele oamenilor!

  16. Da cum de fiul distinsei a fost sef de promotie tocmai unde e tatal profesor si prodecan? Intreb si eu asa. Daca era sef de promotie la teologie sau la alta institutie jos palaria, da asa incepe nepotismul.
    Ati zgindarit un cuib de viespi domnule jurnalist. Vedeti cum se apara intre ei toti nesimtitii cu salarii peste cel al unui secretar de stat? Vedeti si la granturi ca cei care au granturi majoritatea sunt si in comisiile de evaluare sau daca nu si-au pus tzutzeri de ai lor sa concureze si bineneteles sa cistige. Felicitari

  17. Reactionez cam târziu si cu destula reticenta la comentariile facute la ultimele doua articole. Activitatea la Universitatea „Babes-Bolyai” mi-a fost prelungita nu numai pentru ca era legala, ci si pentru ca toti studentii în arheologie (chiar si cei pe care i-am cazut la examene), masteranzii si doctoranzi, în numar de 80, au semnat un memoriu în acest sens, ceea ce nu s-a mai întâmplat în istoria universitatii. Conduc într-adevar un Centru de Studii Romane, pe care eu l-am creat si pentru care am primit cadou din Elvetia 7000 de volume. Nu primesc pentru asta nicun ban. Funcita este pur onorifica, tot asa cum este si cea e presedinte al Fundatiei Culturale Rosia Montana. Am predat într-adevar la Universitatea din Sibiu un curs de masterat în primul semestru, pentru care am fost platit în total cu 1400 de lei pe cinci luni, din care jumatate am cheltuit pe drumuri. Am căstigat în justitie pentru a treia oara conducerea muzeului pentru ca eu am avut dreptate si nu functionarii Ministerului Culturii. Toate minciunile despre mine sunt raspândite pe internet de fosti doctoranzi de-ai mei, care au dat la Rosia Montana descarcari de sarcina arheologica cu multa usurinta, iar pentru asta au fost platiti pe state de plata speciale. Ei au si interesul de a ascunde starea dezastruoasa în care a ajuns Muzeul de Istorie si la care au contribuit din plin. Spre deosebire de ei, eu semnez ceea ce scriu. Ioan Piso

  18. Nestimatul jurnalist are inca sechele de cand a fost student. Lucru de inteles, se ramane cu o deosebita ura legata de scoala aia care nu te-a invatat nimic nu? Mai ales cand ai fost mediocru si, foarte important, acum castigi si tu un salariu nesimtit de 3000-4000 ron pe luna. In conditiile in care abia ai 1000 de vizualizari la un articol de prima pagina, din care jumatate au fost de la UTCN :))

    Salariile sunt mari insa trebuie tinut cont ca discutam de 10-20 de profesori cu functii de conducere (din cele peste 1000 de cadre didactice). Un decan nu are program simplu de lucru de la ora 8-16, in care sa predea 2-3 ore si pe urma e liber (asa cum sunt profesorii universitari fara functii de conducere).

    Ii acuzam pe oamenii astia ca au 2000 de euro pe luna, in conditiile in care o buna parte din banii respectivi sunt din cercetare, granturi sau contracte EXTERNE. Adica se aduc inclusiv bani la buget. Cred ca e o diferenta majora fata de alte universitati unde conducerile isi umfla de 2-3 ori veniturile fata de UTCN. La UTCN, la unele sectii intradevar, avem multi absolventi care dupa cativa ani castiga in domeniul absolvit, in privat, mai mult decat „salariile nesimtite” de care discutam.

    Asa ca lasati-o mai moale ca macane.

  19. Domnule Felix Motanul, este foarte usor sub protectia anonimatului sa-ti arunci ura impotriva unui om pe care nici nu-l cunosti. Desi n-ar fi meritat sa acord atentie comentariului d-tale, iti spun doar ca sa te lamuresti, ca studentul bursier cu pricina este sef de promotie la arhitectura, iar tatal sau este prof. univ.si prodecan la Mecanica si nici o lege din lume nu interzice nimanui sa-si aleaga meseria asa cum o vrea. Ghinionul dvs. ca fiul meu nu a avut chemare pentru preotie !
    Iar bursa pe care a primit-o nu a fost una sociala, din mila publica, ci un drept castigat cu zile si nopti de munca, a caror rezultate le-au apreciat persoanele competente !

  20. Vad ca un prorector are 10 norme …. saracul … cand are timp? Mai ales ca face cercetare, este in comisii de doctorat, are raspunderi in ceea ce priveste coordonarea activitatilor ce-i revin ca prorector si multe altele …
    Stiti cat este venitul net lunar al unui asistent sau sef de lucrari? sub 1.000 ron!!!
    Sa le fie rusine …. asistentilor si sefilor de lucrari nu? :))

  21. Foarte bine! Toti cei prezentati in articol ii cunosc personal si merita de zece ori mai mult decat castiga acum. Incetati cu invidiile nejustificate fata putinii intelectuali romani care au mai ramas in tara.
    Rusine ziaristului care a fost in sare sa scrie asa ceva!

  22. Te asteptam miine domnule Piso la sedinta. Iar nu ti se va vota prelungirea in catedra si la senat. Apoi sa vedem daca va interveni abuziv iar prietenul dumitale Marga ca sa calce in picioare votul catedrei si al senatului. Iar despre situatia din muzeu esti principalul vinovat. Ai fost directorul lui timp de peste 10 ani si nu te-a deranjat cu nimic dezastrul de acolo.

  23. Autorul articolului nu cunoaste faptul ca venitul unui cadru universitar are mai multe surse; si in foarte multe cazuri acesta este rezultat in mod preponderent din proiecte de cercetare si consultanta derulate pentru mediul economic privat, din proiecte de cercetare obtinute in competitii internationale, din drepturi de autor etc. … si nicidecum din bani de la buget. Din acest punct de vedere, este regretabil ca se admite publicarea unor articole care murdaresc, pe nedrept, imaginea unor persoane.

  24. asa, hai sa lovim si in putinii oameni capabili pe care-i avem… salarii de doua ori mai mari merita oamenii astia (d-le Hrihorciuc, ati avut curiozitatea de a vedea si rezultatele profesorilor amintiti?), ca altfel, ajung sa predea Berceanu si Videanu si Udrea si Boureanu. atunci sa vedeti 🙁

  25. De ce nu spune Piso cat castiga de la UBB, de la muzeu si din granturile castigate in calitate de director muzeu, prof univ si director la centrul de studii romane. de ce? pt. ca ar fi o suma prea nesimtita. cam cat castiga toata catedra de istorie veche impreuna. Granturile ii sunt derulate prin contabilitatea muzeului, ca doar e mai comod, avea acelasi nr. de cont centrul de studii romane cu muzeul! iar acestea sunt venituri suplimentare, in afara salariilor intregi de la UBB si muzeu. vine si ne scoate ochii cu cat castiga din cursurile predate la sibiu, ha ha. e ca negustorul „jmecher” care iti arata marfa cea mai buna sa iti ia ochii, pe cea putreda o tine ascunsa in dulap. Are 66 de ani si tot nu ii ajunge. La pensie!!!!!!!

  26. Ar trebui cercetat indeaproape si modul in care se acorda contractele de cercetare, precum si lista publicatiilor sau aplicatiilor obtinute in urma acestor contracte, de fapt rezultatele acestor cerceatări, apoi numele persoanelor si numarul proiectelor in care sunt angrenate, precum si sumele obtinute. La fel ar fi interesant de aflat cate dintre proiectele de cercetare sunt teme actuale in cercetarea stiintifica internationala sau se aplica sau se citesc in cercetarea stiintifica autohtona, lucru ce poate fi gasit chiar pe Google scholarship, la rubrica citari. Sau cum si-a prelungit poetul si eseistul Radu Munteanu cu inca un an perioada de activitate. Sau cati ani la rand a primit socrul lui salariu ca profesor consultant, sau cati profesori consultanti, care nu au avut nici macar un doctorand in intreaga activitate, sunt platiti de Universitatea tehnica?In ceea ce priveste calitatea stiintifica deosebita a domnilor profesori ce ati spune de un rector poet care isi tine discursul in fata unei audiente, in care se presupune ca sunt cativa invitati straini, in limba romana, pentru ca nu stie limba engleza? Ar mai multe lucruri serioase de aflat, daca ati sti unde sa cautati.

  27. Dle PISO , nu va mai justificati cu problema Rosia Montana, sunteti fals. Faceti public motivele penntru care ati castigat procesele cu Ministerul Culturii. Motive puerile,greseli functionaresti. Dar ati castigat si astfel ati inlaturat o conducere profesionista si legal instituita. Aveti 66 de ani, ati indeplinit conditiile de pensionare conform Legii 49/2010. Faptul ca mai sunteti angajat este o ilegalitate. Cine isi asuma raspunderea ca mai sunteti platit din fonduri bugetare? Altii cu varsta dumitale , dmnule profesor sunt „obligati” conform Legii mentionate sa se pensioneze, in cazul dvs. Legea nu functioneaza? Cine va sustine? Opinia dvs. privind Rosia Montana?

  28. Domnule ziarist! Esti rauvoitor si retrograd. Un profesor universitar numit in comisii de doctorat si altele la nivel national si international se bucura de prestigiu si recunoastere profesionala academica. stii ce inseamna asta? de ce scrii salarii nesimtite intre ghilimele adica „nesimtite”? Poate nu le consideri asa.

  29. Si ma intreb: de ce nu este dat in judecata acest „ziarist” pentru o calomnie evidenta? Sau sistemul vostru de justitie nu functioneaza deloc?

  30. domnule neamt, in tara ta profesorii ies la pensie cand implinesc anii! iar daca vor sa aplice pt. o prelungire, le-o aproba ministerul de land, nu arbirarul unui singur rector, sau si mai penibil, o lista cu semnaturi de la studenti. iar acolo profesorii au un singur salariu, in care pe procente sunt inclusi si banii obtinuti din granturi si cercetare si nu predau decat la o singura universitate. ce se intampla in universitatile de la noi e strigator la cer, fapt sesizat si de comisia europeana.

  31. Stimabililor,

    Iar cautati nod in papura…haha, desi e articol ce priveste UTCN „Bolovan” incepe iar cu dl. Piso, asa ca mai bolovane, nu mai fi bolovan si vezi de treaba ta.

    Pt cei ce scriu si nu se semneaza:
    Daca se face sedinta si ier catedra o sa il scoata in pensie pe dl. Piso, nu e nimic, mai fac studentii o petitie si il aducem inapoi. voi chiar nu tineti cont de cei ce studiaza??!
    asa ca nu mai dati vina pe salarii, rosii montane si alte centre de studii romane… vedeti de treaba voastra si scrieti lucruri frumoase.. precum carti si articole ca sa puteti sa ajungeti maaaari profesori universitari!!!
    va pup pe toti!

  32. Penru Wofgang
    Nu este adevarat ceea ce afirmati!
    O multime de profesori universitari fac parte, ca si mine de altfel, din consiliile de administratie ale societatilor pe actiuni din Germania. Iar salariul lor este nelimitat si nimanui nu i-ar trece prin minte sa le conteste acest castig.

  33. mai baieti si fete, cand ai 10 joburi in acelasi timp in diferite locatii din tara.. oricat titluri onorifice si legi care te acopera, salariul primit e unul NESIMTIT.
    sunt oameni amarati care abia se descurca la un singur job pana si 12 ore pe zi.. si acest domn se descurca la 10 joburi in toata tara si-i mai ramane timp si pentru conducerea UTCN. e pe buna dreptate ban ‘nesimtit’ si nu ai cum sa ma contrazici, dar daca totusi te simti in stare, scrie un text la lt_shazaam@yahoo.com (evident nu-mi fac public mailul oficial si n-am de gand sa mesajele de aici).

  34. domnule HRIHORCIUC cred ca sunteti atat de constient incat sa stiti ca acesti profesori sunt platiti conform unei grile de salarizare aprobata de patronul lor adica statul roman,ca au voie sa aiba ore la mai multe facultati tot conform legilor statului roman si ca au la fel dreptul de a face cercetare si chiar obligatia din perspectiva profesiei lor.Sa-i luati la intamplare din lista cu declaratiile de avere si sa le terfeliti imaginea ca si cum ar fi incalcat legea si si-ar fi votat singuri salariile sau le-ar fi obtinut ilegal mi se pare aberant,cred ca ar trebui sa raspundeti penal pentru asta.Felul in care prezentati lucrurile aduce a instigare a unor clase sociale impotriva altora .

  35. Stimati profesori universitari! Ce-ar fi sa-l dati in judecata pe acest jurnalist, care-si bate joc de voi? Parca suntem in preajma anilor 1950, cand fiii oamenilor bogati ( chiaburilor) erau dati afara din scoli, cand s-au nationalizat toate proprietatile, cand erai trimis la CANAL, doar ca erai mai bogat si mai invatat decat prostimea din jurul tau. Citind aceste articole, ale lui T.Hrihorciuc, imi aduc aminte de familia mea, care a suferit din cauza comunistilor, doar penrtu faptul ca tata era avocat, iar mama era contabila. Comunistii le-au confiscat tot ce aveau, iar eu acum sunt in proces cu statul roman, de peste 10 ani, ca sa-mi recuperez din drepturile de mostenitor, dar parca ma lupt cu morile de vant. Deci dragi UNIVERSITARI, luati masuri, si nu va lasati calcati in picioare de niste cozi de topor. Tara asta are nevoie de minti luminate, nu numai de manelisti, fotbalisti si femei usoare. Ca un cretin de fotbalist are milioane de euro, nimeni nu zice nimic, ca manelistii ne-au otravit muzica si sunt plini de bani nu deranjeaza pe niciun jurnalist, dar ca universitarii romani nu sunt niste coate goale , deranjeaza pe toata lumea!
    Doamne, ce-ai facut din noi!?

  36. Imi cer si eu scuze pentru anonimat, dar nu este relevant pentru subiectul dezbatut in articol. Indiferent cat castiga domnii profesori sunt convins ca o fac in mod legal. Faptul ca unii sunt invidiosi dovedeste doar incapacitatea lor de a participa la competitii. Intelectuala, fireste. Pe de alta parte, dl. Piso nu are nici o legatura cu subiectul dezbatut. Cu toate acestea, cei care nu se pot exprima altfel (desi unii, sau unele, cu ochi inteligenti!) o fac in aceste note, obisnuiti fiind, probabil, cu notele informative. Angajarea acestora in sistemul bugetar nu le scuza incapacitatea intelectuala, dar nici nerusinarea. Mai sunt si dezinformati, mintind la randul lor. Prin urmare, cred ca ei sunt cei care nu-si merita salarul, chiar daca meschin, si nu cei care au promovat cercetarea romaneasca pretutindeni. Dar, in aceste conditii, unde voturile unei echipe tinere revolutionare sunt esentiale si nu calitatile unui profesor de prestigiu international, probabil ca ar fi fost mai bine ca acest profesor sa fi ramas sa predea la Sorbona.

  37. Nu este pentru prima data cand vad in materiale neutre deturnarea atentiei catre profesorul Piso. Este jenant sa vezi cum mediocritatea funariota din Cluj infiereaza cadrele universitare performante. Am auzit multe despre profesorul Piso, dar despre majoritatea lucratorilor de la muzeu, nu, si asta nu este vina mea. Mi-ar fi rusine sa fiu tanar si sa am mintea infierbantata de miocritate sau alcool a unor. Trist, dar adevarat. Stiti cum se numeste tara care nu-si respecta valorile, copiii si batranii? Romani(c)a! Sa va fie rusine!

  38. Bolovane! Te stiu din toate multimile care scuipa seminte pe jos, folosesc batista turist si injura tot ce misca! Imi anulezi votul si pretinzi ca daca am terminat aceeasi Univesritate, ai dreptul sa vorbesti in locul meu pentru ca ai ragetul mai puternic. Te-as putea recunoaste, fara sa te vad, dupa tastatura distrusa de frustrari. Esti mare, suparat si pun pariu ca te vei razbuna cumplit pe ceva tarie! Daca ai avea un pic de bun simt ti-ar fi rusine. Stai linistit!

  39. Nici de el nu a auzit nimeni pina nu a ajuns director stim noi cum. La Sorbona a fost visiting professor un semestru si a avut cinci cursanti dintre care trei erau bursieri romani. Da vad ca deja si-a pus postacii la lucru pe comentarii ca de altceva nu sunt in stare. Nu l-a vrut nimeni dar pe aia nu a putut sa-i dea in judecata la completul 9. Poate o sa dea catedra !!!!

  40. S-ar putea sa ai dreptate /joystick/ il recunosc pe bolovan, sigur este din gasca lui Sandokan (pentru necunoscatori, genial conferentiar avansat cu exemplarul personal al tezei de doctorat, publicat upterior pe CD. Foarte moral si degraba varsatoriu de sange nevinovat, numai sa nu te uiti un pic la ograda lui (lor)! Daca te-ai lua cu el de piept ar ingenunchea cerandu-ti iertare. Mi-e scarba, iertati interventia, retineti doar faptele.

  41. De ce nu se intreaba Hrihorciuc de unde are Elena Basescu atatia bani de si-a cumparat o casa in Paris, cu 1 000 000 euro? Acolo se duc banii nostri, ca doar nu i-a castigat prin munca cinstita, a furat tata Basescu, cat a putut, ca fata lui sa aiba cat mai multe SCCESURI! Hotii naibii, de ei trebuie sa va legati nu de profesorii universitari, cu ei trebuie sa va mandriti, ca mai are tara asta si ceva oameni cu carte nu numaisemidocti!

  42. stimatul domn profesor Liviu Vaida, prodecan al Facultatii de Mecanica este cel mai mare spagar din cati am vazut in cadrul universitatii.se preteaza la sume de 150-200 euro pentru a oferii cazare in camin stundentiilor iar celor mai saraci dintre acestia le rade in fata spunand ca nu mai exista locuri disponibile!cam acesta este caracterul stimatului si umilului prodecan al facultatii de mecanica din Cluj-Napoca

  43. Salariile sunt mari, asta nu ar fi o problema. Problema e ca vreo 10% din absolventi, nu prea isi merita diplomutza. Si mie mi se pare aberant, cand decanii tin discursuri in romana, ca nu stiu o boaba de engleza sau germana, da ce sa faci? La doctorat nu raman intotdeuna studentii buni.Cu cine sa ii inlocuiesti.Salarii aberante se gasesc in toata tara in acest sistem destul de gaunos. In strainatate, cei din conducere isi iau aproape toata leafa din contracte de cercetare. La noi….bate vantu…

  44. hai sa fim seriosi ca daca e pana acolo profesorii astia is iau banii pe nedrept. inteleg ca e normal sa ai un salariu care sa iti permita sa traiesti dar ce vad eu aici e aberant. domnii prezentati nu fac nimic decat sa ne infunde pe noi studentii de restante ( asta la finalul unui semestru in care nu se sinchisesc sa ne explice decat siteul de unde extragem slide-urile ce vin prezentate la curs )…cel putin la telecomunicatii asa se intampla… mai mare rusinea pe cuvant cand vezi ca o persoana care e total habarnista in ceea ce priveste materia zambeste frumos si isi ia examenul iar alta care chiar isi bate capul si invata ia 4 (pe motiv necunoscut)….

  45. hai sa fim seriosi ca daca e pana acolo profesorii astia is iau banii pe nedrept. inteleg ca e normal sa ai un salariu care sa iti permita sa traiesti dar ce vad eu aici e aberant. domnii prezentati nu fac nimic decat sa ne infunde pe noi studentii de restante ( asta la finalul unui semestru in care nu se sinchisesc sa ne explice decat siteul de unde extragem slide-urile ce vin prezentate la curs )…cel putin la telecomunicatii asa se intampla… mai mare rusinea pe cuvant cand vezi ca o persoana care e total habarnista in ceea ce priveste materia zambeste frumos si isi ia examenul iar alta care chiar isi bate capul si invata ia 4 (pe motiv necunoscut)….

  46. Profesorii facultăţii nu au nici o treaba cu tehnologia de azi.Aceleaşi materii de 20 de ani încoace.Pentru cei care vor telecomunicaţii,mai bine plecaţi în SPANIA sau apucaţivă de o afacere:investiţi aceeaşi bani daţi in 4-6 ani de facultate, dar măcar o afacere bine gândită aduce un câştig.Dacă întradevăr am avea rezultate din cercetare nu am fi vai de capul nostru în sectorul electro-telecom.Toată facultatea e o afacere din care UTCN face f f f f f f mulţi bani. 80% din materii se pot face acasă dacă eşti pasionat şi ai o conexiune la internet.Chiar dacă urmezi 4-6 ani de facultate nu ţi se garantează nimic , nici măcar faptul că ai lucrat/studiat tehnologii actuale.Ce să mai vorbesc de tehnologii viitoare.O ultimă chestie .Dispreţuiesc UTCN pentru faptul că nu încurajează spiritul antreprenor , suntem invăţaţi sa fim sclavii celor din vest care isi deschid filiala la Cluj înloc sa fim invatati sa gandim antreprenorial.Îmi pare rău dar trebuia să zic asta.Si scuze pentru eventualele greseli gramaticale,am scris in graba.

  47. cred ca nu intelegi domnule felix ca faculatatea de arhitectura nu e tot una cu cea de mecanica… probabil ca nu ai nici o facultate sau daca o ai nu ai facut-o cum trebuie… la arhitectura e foarte mult de munca… noptile ti le petreci in fata planselor, ramanandu-ti putin timp pentru tine… felicitari aceluia care a ajuns sef de promotie la arhitectura

  48. Traim in Romanica…..asa zice un profesor de-al nostru de la Arhitectura.
    O Romanica in care un ziarist baga toti profesorii in oala nesimtirii pentru ca orice scandal de genul vine bine, desi nu s-a obosit sa investigheze si realizarile acestora….poate unele venituri sunt justificate de competentele profesionale si intelectuale si nu doar de tupeu sau nesimtire.
    O Romanica in care, in numele libertatii de exprimare, un studentel frustrat pentru ca nu e in stare sa termine o facultate asa de grea cum sunt cele din cadrul UTCN, isi permite sa aduca injurii gratuite unui student care este sef de promotie la Arhitectura (6 ani de scoala si nu orice fel de scoala) fara sa il cunoasca. Invidia ne caracterizeaza, rautatea si prostia sunt deja omniprezente la noi.
    Dar, vorbind in cunostinta de cauza si cat se poate de obiectiv, sunt martora faptului ca Ionut Julean, colegul meu de banca de 10 ani incoace (am fost colegi si in licei si arhitectura) NU A COPIAT LA NICI UN EXAMEN SI NU A LIPSIT LA NICIUN CURS IN 6 ANI DE ZILE(asta o pot confirma si alti colegi).
    Atunci cand Felix Motanul sau chiar distinsul jurnalist vor putea sa sustina acelasi lucru despre propria persoana vor avea si dreptul legitim de a denigra numele unui om cu coloana vertebrala asa cum este seful de promotie de la Facultatea de Arhitectura.Oricum…comparatia e inutila, vorbim de o scala de valori pe care cei doi amintiti mai sus nu prea mai au sanse sa urce.

  49. Trebuie sa recunosc ca m-am plictisit sa citesc chiar toate comentariile, insa consider necesar confirmarea celor spuse de colega mea Maria Moldovan.

    Ca si coleg al lui Ionut Julean, pot confirma ca este cel mai indreptatit sa primeasca bursa. Ionut nu lipseste la nici un curs. Dupa notitele lui invatam pentru examene generatii intregi. Este sef de promotie doar datorita meritelor lui. Ionut si-a castigat respectul intre colegi si intre profesori doar prin meritele lui si printr-o tinuta morala si etica impecabila.
    Si eu sunt un student bursier si consider ca imi merit bursa, insa daca eu imi merit bursa, Ionut si-o merita inzecit.
    As vrea sa mai amintesc faptul ca in anul 2, fiind nevoiti sa ne luptam cu ceritente absurde din partea unui profesor, Ionut era studentul care initia o petitie pentru schimbarea fundamentala a modului in care se face Perspectiva in Facultatea de Arhitectura si Urbanism, o nemultumire care era acolo de multe generatii. Aceasta initiativa, sprijinit fiind de restul colegilor, a dus-o la capat si s-au facut schimbari importante.
    Acest fapt dovedeste din nou ca Ionut nu este un oportunist. Dovedeste pentru voi, cei care nu il cunosteti. Pentru noi era evident oricum (oricum).

    Azi a avut loc festivitatea de absolvire a Facultatii de Arhitectura si Urbanism, unde lui Ionut i s-a cerut sa tina un scurt discurs si i s-a acordat o diploma de excelenta pentru faptul ca este seful de promotie. Toti colegii l-am aplaudat pentru ca stim foarte bine ca merita asta. Mai mult, tot noi, colegii, i-am facut un cadou pentru ca datorita lui am avut suporturi de curs la toate materiile in cei 6 ani de studiu (cursuri pe care el le punea la dispozitie voluntar inainte de fiecare sesiune). Este singurul student care a avut parte de o asemenea recunostinta din partea colegilor lui.

    Este evident ca ati facut o imensa greseala. Consider ca ati scris un articol doar din inertie.
    Prin acest articol consider ca ofensati studentimea facultatii de arhitectura acuzand un student pe care noi, studentii, il consideram model din punctele de vedere pe care le-ati pomenit. Din acest motiv, va solicit rectificarea acestui articol si scuze publice.

    Adrian Pop
    Presedinte Asociatia Studentilor Arhitecti Cluj

  50. Bravo ‘D-le. reporteras’ esti mare, mare…Nu mai ai subiecte, si scrii prostii! Un copil are parinte un profesor universitar, copilul tau te are parinte pe tine! Diferenta e mare! Domnii profesori, au o varsta, iar respectul si bunul simt iti sunt straine! Macar o prima ‘nesimtita’ ti-a adus publicarea acestui articol? Apropo, ‘D-le. Reporteras’ nu ai scoala cata vacanta are un cadru universitar, asa ca, ciocul mic, mic, mic…

  51. Auzi, asta, Tiberiu Hrihorciuc, tu trbuie sa te mai nasti de 2 pana la 4 ori sa ajungi sa poti privi in fata macar unul din cei citati de tine. Mult respect lor! E la mintea cocosului ca majaritatea baniilor pe care ii primesc EI sunt din proiecte de cercetare, din mediul economic, si alte surse. Dar tu esti prea ‘tard si nu te duce mintea nimic macar 2 metrii in fata ochiilor.

  52. mi-e rusine a sunt Roman ! Salarii nesimtite pe timp de criza cand amarati nu au ce manca si unde dormi si dupa ce bea apa.. vai.. Sa nu va ajute D-zeu.. „Academicienilor de carton „.. falsi.. spagari.. compromisi…

  53. AM GASIT DESTUL DE TIRZIU ACEST ARTICOL ,,,AR TREBUI CAUTAT MAI DEPARTE CE FAC ACESTI NESIMTITI DE LA UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ AICI INCEPIND DE LA PROFESOR PINA LA SIMPLUL PORTAR LA CAMINELE DIN CAMPUS SUNT NEAMURI ,VERI SOCRI CUSCRI SI ASA MAI DEPARTE ,FAC LICITATII INTRE EI ADUC FIRME FANTOMA SI CISTIGA EI LICITATII PENTRU SPATII LE DIN CAMPUS CAZ CONCRET ADMINISTRATORUL CAMINULUI 5 CISTIGA LICITATIA PENTU UN SPATIU CHIAR IN CAMINUL LUI PT ASI FACE PROPIA AFACERE DUPA CE CONDUCEREA UNIVERSITATII SCOATE TOATE FIRMELE CE AVEAU CONTRACTE AFARA DIN CAMPUS ACUM VRO 3 ANI SI SURPRIZA IN ACES AN DE VRO 2 SAPTAMINI ISI DESCHIDE ADMINISTRATORUL DIN CAMINUL 5 PROPRIUL XEROX ,NE INTRBAM OARE CUM NU A VAZUT SI AUZIT NIMENI? CUM DE NU A AVUT CONCURENTA? CUM DE DOAR EL A CISTIGAT LICITATIA ARE VOIE SA AIBA PROPRIA AFACERE SAU E PE VRO RUDA ,CERT E CA LUMEA STUDENTEASCA VORBESTE CA AFACEREA E A LUI DOMN ADMINISTRATOR !!!!

  54. REVIN TOT EU SE MAI SPUNE CA SPATIUL A FOST CREAT SPECIAL PT DOMNU ADMINISTRATOR CARE E PRIETEN LA CATARAMA CU SEFUL DE COMPLEX DIN CAMINELE DIN OBSERVATOR DL.BOTA EL AR FI DAT LIBER,,DECI PENTRU UNII MUMA PT ALTII CIMA SA NU MAI SPUNEM CA REFERITOR LA ACESTE SPATII MULT RIVNITE AU MAI RAMAS SI ALTI PRIVIGELIATI CHIAR SI NI CAMPUS SI LA ARHITECTURA CA DE COTIZEAZA SI SUNT RUDE ,SURORI CU CEI CE LUCREAZA LA UNIVERSITATE …AR TREBUI DACA CINEVA VA SESIZA CEEA CE AM SCRIS AICI SA CERCETEZE ADEVARUL DESPRE ACESTE CARACATITE VERITABILE DIN ACEASTA UNIVERSITATE

  55. D-l Prof.dr.ing. Nicolae Burnete, Decanul Facultatii de Mecanica este un mega-escroc, spagar corupt pana in maduva oaselor. Un incompetent ajuns in varful ierahiei universitare pe bani grei, relatii si afaceri veroase in relatie cu liderul PSD Cluj, Prof.dr.ing. Ioan Rus. Un individ lipsit de scrupule pentru care banii sunt unicul sens al vietii lui. Lipsit de vocatie didactica si de cercetare, dar de o rautate diabolica, acest tepar, mega-gangster, se gandeste doar cum sa transforme Facultatea de Mecanica in sponsorul afacerii sale. Nici un post didactic in perioada in care a fost el Decan nu a fost scos la concurs decat dupa ce D-l Burnete si-a primit plicul dolofan (2.000-5.000 euro postul). Mai mult, acest lingau ordinar a avut tupeul sa-si introduca si pe fiul lui, stud. Burnete Vlad, un prost notoriu, in Consiliul Facultatii de Mecanica! Tupeu de nepotism si paranoia! A aranjat toate examenele fiului lui, pentru ca la terminare sa si-l introduca ca si asistent univ. la Departamentul in care acum este Director (Departamentul de Autovehicule Rutiere si Transporturi). Oamenii lui de la acest Departament il ling si in …, numai ca-si mentina pozitiile. Am vazut ca cei care sunt verticali au probleme mari cu el si sunt marginalizati. O astfel de individa veroasa este si Conf.dr.ing. Sanda Bodea, care ne-a obligat sa-i cumparam cartile. Ne-a obligat sa le cumparam de la un tehnician escroc: D-l tehnician Timiser Ioan. Acel individ lua banii, nu ne dadea nici un bon sau chitanta. Punea ce suma dorea el pe carte, caci pretul nu era scris pe coperta! Acest tehnician era introdus in sistem de catre cei doi oameni spagari. Multi colegi de-ai mei studenti au aranjat examenele cu Conf.dr.ing. Bodea Sanda (100-500 euro), in timp ce noi ceilalti eram obligati sa invatam si sa ne cumparam carti. Cunosc colegi studenti din Gilau, care aranjau direct examenele cu Conf.dr.ing. Bodea Sanda (care locuieste tot in Gilau). Femeia asta fura ca in codru (nu spun cat de hrapareata poate fi: si slaba profesional, dar si femeie rea). Este o spagara prost-scrisa!
    Acolo, la acelasi Departament mai este unul Conf.dr.ing. Kiraly Andrei, care nu venea la cursurile de Grafica pe calculator, dar ne obliga sa-i dam bani sa ne treaca la examene (100-300 euro). Si asta spagar si escroc. Sper ca Dumnezeu sa le dea dupa faptele si inimile lor la acesti indivizi nenorociti!

  56. frumoasa din padurea adormita,nesimtita esti tu ca n-ai terminat nici o facultate. Altfel aveai un comportament normal. Mai treci pe la biserica daca iti place gustul.Unele manuale scolare sunt realizate chiar de profesorii de la Spiru Haret.De ce va spurcati copiii cu lectiile lor? O tara nesimtita complet loveste continuu in Spiru , in etc si nu se mai satura ucigand. De asta ne merge rau pentru ca se varsa venin non stop.Tara incepe sa fie populata de fiare.Daca nu va intoarceti la Dzeu, iadul va ia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.