Ardelean Ioan, profesor la UTCN, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Cluj pentru luare de mită. el a fost acuzat că primea bani de la studenți pentru a-i promova la examenele pe care le susținea.

”Condamnă pe inculpatul Ardelean Ioan, la pedeapsa de 3 ( trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (…), interzice inculpatului pe o durată de 3 ani dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul a de a exercita profesia de care s-a folosit la comiterea infracţiunii, aceea de profesor, începând cu data rămânerii definitive a acestei hotărâri. (…) În temeiul art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi stabileşte un termen de supraveghere de 4 ani (…) În temeiul art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria mun. Carei sau la Primăria mun. Satu Mare, pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, cu respectarea dispoziţiilor Legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare. În temeiul art. 93 al. 2 C.pen. impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (…) dispune confiscarea specială de la inculpatul Ardelean Ioan a sumelor de 1050 lei şi 1900 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii. În temeiul art. 112/1 alin. 1 lit. m şi al. 2 C.pen. dispune confiscarea extinsă de la inculpatul AI a sumei de 11700 euro. Menţine în vederea confiscării speciale, a confiscării extinse şi pentru plata cheltuielilor judiciare măsura asiguratorie a sechestrului dispusă în faza de urmărire penală prin ordonanţa parchetului din data de 20.09.2017 asupra sumelor de 450 lei, 450 euro, 2000 euro şi 14150 euro ridicate de la inculpat şi consemnate pe numele acestuia la sucursala Unicredit Bank SA din Cluj-Napoca (…) obligă pe inculpat să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de 8000 lei.Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.Pronunţată în şedinţa publică din data de 12 octombrie 2020”, arată soluția pe scurt a instanței clujene.

Ioan Ardelean

În 2017, ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Cluj, cu sprijinul Centrului Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, l-au prins în flagrant pe A.I., profesor universitar doctor în cadrul unei instituţii de învăţământ din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro şi 450 lei de la mai mulţi studenţi în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I şi II”.

4 COMENTARII

  1. nu vor nici sa invete, nici sa dea bani. ioi ce fain ii la cluuuj pa terasa, cu diploma impaturita in buzunar!
    bulucul la admitere din acest ani este explicat de un brusc reviriment al interesului in studiu? da de unde. de cursuri on line. mai esti on line, mai iesi la o plimbare si o lasi pe mama sa apese pe buton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here