Apar date noi în ancheta privind moartea celor doi soţi din Iaşi. Procurorii au descoperit că cei doi aveau alcoolemie în sange. Poliţiştii spun că directorul bibliotecii centrale universitare din Iaşi şi soţia acestuia s-ar fi sinucis, la câteva ore distanţă unul de celălalt. Iniţial anchetatorii au crezut că este vorba de o crimă urmată de o sinucidere.

În urma necropsiei, procurorii au descoperit că cei doi aveau alcoolemie în sange. Femeia avea  2.4, iar bărbatul avea 1.7 alcool în sange

Analizele criminalistice arată că cei doi soţi au murit la distanţă de cel mult trei ore.

Modalităţile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat nici un fel de urme de violență sau traumatisme Ea a murit prima, fiind în același loc găsite cadavrele, firesc a găsit-o pe ea. Au lăsat bilet de adio? Nu, nu”, afirmă Carmina Pascal, prim-procuror.

Apropiaţii spun că cei doi şi-ar fi dorit şi un copil.

Nu pot să îmi exprim prin cuvinte așa ceva. Este foarte greu de imaginat așa ceva. E o tragedie, greu de explicat”

„Ei se înțelegeau foarte bine. Erau oameni educați. Calmi. Au rămas toți fără cuvinte. El a ținut foarte mult la dânsa, foarte mult. O iubea foarte mult”.

Semne ar fi fost totuşi că ceva nu era în regulă. La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon scria pe reţelele de socializare: „Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine”. Psihologii iau în calcul o poblemă ce apare mai ales printre cei care petrec mult timp la serviciu.

„Sunt anumite categorii profesionale care au nevoie de asistenţă psihologică. De niște proceduri care îi ajută să facă trecerea din ceea ce fac efectiv în profesia lor și ceea ce fac în viaţa de zi cu zi”, spune Mircea Popovici – psiholog.

Cei doi soţi au fost găsiţi morţi în casă de rudele îngrijorate că nu au ajuns la masa de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here