Primul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Victor Romulus Constantinescu, s-a stins din viata si va fi inmormantat luni, 8 decembrie.

Victor Romulus Constantinescu s-a născut  pe 16 mai 1932, la Sibiu. Absolvent al Liceului “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, în 1951, a fost şef de promoţie. A absolvit Facultatea de Mecanică a Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini, în 1956, tot ca şef de promoţie. Și-a luat doctoratul în Ştiinţa şi Tehnologia Materialelor , în anul 1972. a fost cadru didactic al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (U.T.C-N) timp de peste 52 de ani.  A fost membru al Senatului U.T.C-N. timp de 27 de ani, iar din anul 2002, Senator de Onoare. A fost 8 ani şeful Catedrei de Ştiinţa şi Tehnologia.

Victor Romulus Constantinescu a fost membru al PUNR, partid pe care l-a si codus. A fost președintele Consiliului Județean Cluj în perioada 1992 şi 2000.

Ceremonia funerara are loc de la ora 11.00, in Casa Universitarilor Cluj.

In 18 decembrie 2013, la sediul Consiliului Judetean Cluj, a avut loc ceremonia de inmanare a titlului de Cetatean de Onoare al Judetului Cluj – „Clujean de onoare” lui Constantinescu Victor-Romulus, dar si altor presedinti ai Consiliului Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here