Mai sunt câteva luni până la mult așteptatele alegeri locale. Aparent, cursa pentru șefia orașului Cluj-Napoca pare a fi una interesantă. În vreme ce susținătorii lui Boc sunt convinși că acesta va mai câștiga încă un mandat de 4 ani, există și alți candidați care nu trebuie subestimați. Gazeta de Cluj vă prezintă profilul unora dintre politicienii ce și-au anunțat intenția de a concura pentru scaunul de primar al orașului.

 

Aurelia Cristea, roata de rezervă a PSD-ului

Candidata PSD este contracandidatul lui Emil Boc, aceasta fiind foarte sigură pe puterile ei, conform declarațiilor făcute. După o retragere temporară din partid, în anul 2010 revine în PSD Cluj, unde a ocupat funcția de vicepreședinte al organizației județene. În urma alegerilor locale din anul 2012, este aleasă consilier județean. Din data de 9 decembrie 2013, face parte din Camera Deputaților unde reprezintă colegiul electoral nr. 3 Cluj, din partea USL. Este de asemenea în funcția de executiv al PSD, din 2014.

aurelia cristea

Aceasta a făcut mai multe declarații legate de candidatura sa la primărie:

„Îmi propun o onestitate a demersului, respect faţă de banul public, respect faţă de cetăţean, performanţă, responsabilitate în asumarea unor decizii care se tergiversează de mult prea mulţi ani. (…) La Cluj Napoca ne trebuie o administraţie eficientă, performanţă, iar fiecare interacţiune cu administraţia trebuie să fie prilej de satisfacţie, atât pentru cetăţeni, investitori, cât şi pentru funcţionarul public. Asta înseamnă o schimbare şi o modernizare a administraţiei”

O altă declarație a mai făcut pentru Actual de Cluj, din care înțelegem că dânsa nu este mulțumită de Clujul actual și că poate mai multe decât a făcut Emil Boc până acum:

“Sunt cât se poate de convinsă că trebuie și că pot să câștig Primăria Cluj Napoca. Am muncit și nu mă voi opri aici, pentru că eu chiar cred că orașul acesta poate mai mult”.

Cristea este de asemenea, autoarea legii anti-fumat, unde a jignit jurnaliștii care criticau această lege, aceștia afirmând că este foarte ambiguă. Ulterior și-a dat seama că această lege nu este foarte clară și promite îmbunătățiri.

liviu alexa

Liviu Alexa – candidat independent, dar în sondaje stă bine

Conducător al unui ziar online și om de afaceri, Alexa și-a început cariera politică odată ce și-a exprimat candidatura la Primărie anul trecut, când a și pornit o campanie electorală. Întrebat de Gazeta de Cluj ce experiență are în sfera politică locală, acesta a răspuns:

„Nu am nicio experiență, dar fiind jurnalist timp de 19 ani mi-am format o părere obiectivă. Există politiceni sub mediocrii, corupți, sluji de partid, uioreni, seplecani și alte tipologii. În principal candidez pentru  a face administrație, nu politică. Am o mai bună experiență în acest sens.”

Alexa mai dă niște explicații legate de partidul său:

„Candidez din parea unei formațiuni politice în curs de constituire. Pentru Cluj, așteptăm să iasă actele de la Tribunalul București în curând. Pentru a optimiza șansele de la scrutinul din iunie 2016.”

Candidatul spune că nu are temeri legate de candidatură, dar acesta a adăugat:

„Singura mea grijă este sa reușesc până la capăt să schimb mentalitatea clujenilor. E nevoie de o schimbare profundă în orașul acesta, un proiect care sa aducă Clujul mai sus decât este. În Cluj-Napoca avem două exemple istorice triste: Gheorghe Funar și Emil Boc. Sper să iasă din acest clișeu și să se aleagă o persoană tânară, un gospodar dornic de muncă. Clujul are nevoie de o schimbare.”

Acesta susține că cele două puncte forte ale candidaturii lui sunt:

„Primul punct al patformei electorale e candidatura la Consiliul Local. Vreau să se aleagă oameni corecți și cu experiență în domeniile de acvtivitate alese și care să fie nepătați.

Al doilea constă în proiecte ce acoperă : vreau să  aduc 20.000 de locuri de muncă, am 10 măsuri pentru a elimina aglomerația. În domeniu de sănătate și educație, avem un proiect pentru renovarea tuturor școlilor și spitalelor.”

Invitat să participe la o dezbatere politică de către Napoca FM, acesta a declarat:

„Vă informez că am luat decizia de a NU participa la nicio emisiune cu caracter prelectoral sau electoral la radioul NAPOCA FM.

În condițiile în care acest radio face o campanie electorală desantata și mascată pentru primarul în funcție, domnul Emil Boc, prin emisiunea de osanale ce îi este dedicată săptamânal, consider că șansele de a fi evaluat obiectiv în calitate de candidat îmi sunt drastic reduse.

NAPOCA FM vrea să organizeze și un soi de dezbatere finală cu candidații la Primăria Cluj-Napoca, dezbatere transmisă pe TVR Cluj.

Refuz să particip și la asta. Motivul este dat de atitudinea deloc echitabilă față de candidații la acest post a directorului Călin Zereș, șeful NAPOCA FM, cel care este mult prea „influențat” de contractele de publicitate cu firmele de casă ale primăriei, gen Rosal si Coral, care împânzesc pauzele de publicitate ale acestui post de radio.

Îi îndemn la boicot și pe ceilalți candidați – Aurelia Cristea și Bruno Roschnafsky, sigur e decizia lor dacă vor sa meargă în „casa” lui Boc la tăiere, dar eu cred că pot să își facă campanie electorală eficientă și prin alte mijloace.”

 Seplecan cam trist net

Mihai Seplecan spune că va ajunge primar, dar niciun partid nu-l vrea

Fostul președinte al Consiliului Județean candidează anul acesta la Primăria Cluj-Napoca și, aparent, este mai mult decât încrezător că va câștiga.

„Candidez la Primăria Cluj și sunt sigur că o să câștig!”, a declarat Mihai Seplecan pentru Gazeta de Cluj. Acesta a mai fost întrebat și la ce formațiune politică candidează.

„Deocamdată nu știu, sunt încă în negocieri . Aș prefera să fac parte dintr-o formațiune independentă. Partidele politice sunt o mafie. Din păcate la asemenea formațiuni politice independente, oamenii nu prea își acordă votul.”

Întrebat de programul electoral, Seplecan răspunde:

„Nu vreau să divulg nimic, nu vreau să vin și să mint, așa cum fac toți politicienii în campaniile electorale. Vreau să fac ceea ce este normal și bine pentru Cluj-Napoca. Vreau să mă ocup de asfaltări, becuri și tot ce ține de administrația locală. Nu vreau să se mai ia banul cetățeanului și să se arunce pe geam. Vreau să dau jos mafia și hoția ce are loc în politica românească. Niciun candidat de până acum nu a respectat nimic din ceea ce a promis, așa că nu vreau nici eu să fac la fel, să vin să zic că fac aia sau aia.”

„Nu mi-e frică de nimeni, doar de Dumnezeu”, a mai adăugat acesta.

În concluzie, ce promite Seplecan? Foarte curajos din partea lui să vorbească despre mizerie și hoție, în ciuda faptului că la sfârșitul anului trecut a fost cercetat penal pentru fals în acte, uz de fals şi înşelăciune. Multe dovezi afirmă că acesta și-a falsificat diploma de licență de la Spiru Haret.

Alte semne de întrebare ne lasă și declarația de avere a candidatului, unde nu este trecut mai nimic.

 

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Adrian Gurzău, copilul lui Boc

Este unul dintre cei mai longevivi deputaţi, cu aproape trei mandate. El a intrat în Parlament în 2004, pe locul cedat de Emil Boc. În 1995 a făcut parte din PDL, dar în urmă cu doi ani și-a dat demisia din PDL și a intrat PMP (Partidul Mișcarea Populară).

Întrebat de punctele forte ale candidaturii, acesta răspunde simplu:

„Onestitatea și sinceritatea față de cetățean.” Domnule Gurzău, ați spus același lucru de două ori.

„Faptul că Emil Boc m-a școlit din punct de vedere politic nu mai este nicio noutate, este un lucru care îl cunoaște oricine. Eu nu candidez împotriva nimănui, nici împotriva lui Boc”, a declarat acesta, când a fost întrebat de contra-candidatul său.

„PMP mă are pe mine la candidatura primăriei, probabil că l-ar fi dorit pe Emil Boc.”

„La Cluj va fi o campanie fair-play din toate punctele de vedere, iar electoratul de dreapta va arăta procedeele susținute de Emil Boc și de mine. Nu am nicio teamă pentru campania electorală. Mă puteți pune și la detectorul de minciuni, că nu mint”, a mai adăugat acesta pentru Gazeta de Cluj.

La fel ca și Seplecan, Gurzău nu ne transmite mare lucru. Până în momentul de față, acțiunile sale lasă loc de așteptat, în schimb acesta este foarte bogat în vorbe.

 

Emil Boc, prezent în atâtea dosare penale și încă dorit de clujeni

Emil Boc și-a anunțat cea de-a patra candidatură la Primăria Cluj. În ciuda faptului că acesta este implicat în atâtea dosare penale, cetățenii orașului îl plac pe Emil Boc, și asta se poate vedea foarte clar. Boc este primar al orașului de 12 ani de zile, mai exact din 2004, câștigând ultimele 3 mandate. Acesta momentan, stă cel mai bine la sondaje, deținând peste 50% din voturi, iar acest lucru îl afirmă toate partidele.

Boc nu vrea să se arunce înainte cu declarațiile, acesta lăsându-i pe șefii liberali să vorbească pentru el.

7 COMENTARII

  1. O fi Boc mizerabil, dar sa il vedeti pe Alexa… Cine nu il cunoaste (eu auzisem de prostiile care le face, inca cu ani in urma sa isi anunte candidatura), informati-va cate datorii si afaceri murdare are si apoi hai sa votam cel mai putin mizerabil dintre mizerabili.

  2. Sa-l vedeti pe Buzoianu ce matapazlacuri mai face !!!! El a pus laba pe 1000 hectare ale Inst Agronomic , sa umple Clujul de blocuri, sa locuim ca gainile de Gostat unii peste altii ! Important este sa faca el avere, pe spinarea noastra !! A mintit ca da el pt Institut teren, in alta parte la Bontida !!……Da de unde ? Minciuni de smenar nesimtit ! Care cum vine in Cluj, cum vrea sa se catere sus , cat mai sus ! Ce-i pasa lui Buzoianu de Cluj, ca el nu e de aici, el a venit de aiurea sa mulga, si sa ia smantana !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here