Consiliul Județean Cluj anunță că a obținut o finanțare europeană în valoare de peste 11,2 milioane de lei pentru un proiect destinat Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj Napoca.

Proiectul Consiliului Județean Cluj ce vizează „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca” a fost selectat pentru finanțare. În valoare totală de 11.242.872 de lei, proiectul a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Scopul inițiativei este acela de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate subordonată forului administrativ județean, prinextinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului.

„Este o nouă veste bună atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții unității sanitare. Odată cu implementarea acestui proiect de importanță majoră vom reuși să creștem siguranța și calitatea infrastructurii medicale și să contribuim la asigurarea climatului optim de realizare a actului medical”, a declarat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Operațiunile pe care le presupune investiția constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

Această reușită se alătură uneia similare, anterior fiind selectat pentru finanțare și proiectul european ce vizează creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase, instituții sanitare subordonate forului administrativ județean.

1 COMENTARIU

  1. Absolut de acord cu investiții în acel spital. Dar ar trebui început cu lucruri elementare. Acum 2 ani am fost internat acolo. Nu ma pot plânge de personalul medical, nici macar de mâncare. Ca nu e TV si acces la internet prin wi-fi, treaca meargă.
    DAR: LA CATIVA ZECI DE PACIENTI FEMEI SI BĂRBAȚI AVEAM ACCES PE HOL LA 2 INCAPERI CU FACILITATI CARE NU ERAU.IN SALOANE:
    1. UN DUS SI UN WC IN ACEIASI ÎNCĂPERE. PAI PUTEA O DOAMNĂ SA FACA DUS IN TIMP CE UN DOMN .FACEA CACA. IN ACELASI TIMP
    2 O ALTA INCAPERE CU 2-3 Wc -uri. TOT LA COMUN.
    Poate experții de la Consiliul Județean ar trebui să priceapă că notiunea de spital decent nu se reduce la faptul că buda nu e in curte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.