Vești bune pentru familiile ucrainene care s-au stabilit în județul Cluj. Din 4 iulie urmează să înceapă proiectul pilot al școlii ucrainene care, din septembrie, ar putea deveni o unitate de învățământ cu drepturi depline, scrie Cluj24.

Ksennia Shyriaieva, voluntar din Cluj, a declarat că în luna iulie, lecțiile se vor ține de 3 ori pe săptămână: luni, miercuri și vineri.

„Pe parcursul unei luni întregi de căutări, noi, din păcate, nu am putut găsi profesori de română și engleză. Deși am crezut că va fi mai ușor decât orice”, a spus Kseniia Shyriaieva. Aceasta a făcut apel la toți cei care pot pune umărul la dezvoltarea acestui proiect să o contacteze la numărul de telefon +380973489988 (Viber, WhatsApp) sau Telegram @ksshyriaieva.

Aceasta a mai precizat că este în căutarea de profesori de matematică, dar și pentru alte materii.

„Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a arăta că proiectul nostru funcționează, este dorit și foarte necesar copiilor ucraineni pentru a putea primi educație publică. Și, astfel, să atragă atenția organizațiilor non-profit, sponsorilor și donatorilor pentru desfășurarea ulterioară a școlii ucrainene, găsind finanțări pentru plata profesorilor și administrației școlare, pentru cumpărarea de materiale de studio și organizarea unor evenimente”, a concluzionat Kseniia Shyriaieva.

Reamintim că în județul Cluj se află peste 1000 de refugiați ucraineni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here