Primăria Comunei Florești, lansează un proiect unic la nivel național pentru atingerea în totalitate a țintelor de reciclare 

Primăria Comunei Florești în parteneriat cu Quatro Eco Salub, Green Group, Carrefour/Artima, Romcarbon, Ecopaper Zărnești și NextEco Recycling, au semnat astăzi Acordul Voluntar, o platformă ce reunește autorități locale și reprezentanți ai industriei de reciclare și retaileri, cu scopul comun de creștere accelerată a colectării separate pentru toate deșeurilor municipale generate: de plastic, hârtie/carton, sticlă și DEEE-uri (deșeuri de echipamente electrice și electronice).

Deși problema gunoaielor de la Florești părea să nu se sfârșească, cetățenii plângându-se că trăiesc zilnic printre gunoaie, deoarece unii nu găsesc niciodată tomberonul decât în șanțul de pe marginea drumului. Soluția a venit odată cu implementarea acestui proiect care constă în depozitarea selectivă a deşeurilor.

Acest proiect este primul de acest gen în România și doreşte să vină în sprijinul cetăţenilor cu o infrastructură flexibilă, adaptată diferitelor tipuri de locuinţe din Florești, cea mai mare comună din România din punct de vedere al numărului de locuitori.

”Prin acest proiect, urmărim atingerea țintelor obligatorii de valorificare a cantităților de deșeuri municipale generate în proporție de 50%, cu doi ani mai devreme de termenul asumat național, adică în 2018 față de 2020. Astfel, cu ajutorul partenerilor, vom implementa în localitate sisteme variate de colectare a deșeurilor, în funcție de specificul diferitelor zone din Florești”, a declarat Primarul Comunei Florești, Domnul Horia Petru Șulea.

Printre soluțiile de colectare selectivă oferite se vor număra saci pentru depozitarea separată a deșeurilor reciclabile din gospodării, stații de colectare supraterane pentru zonele de blocuri, iar în zonele aglomerate se vor amplasa containere subterane.

În ceea ce privește zonele comerciale, se ia în calcul amplasarea celui de-al doilea sistem de preluare automată a deșeurilor, asemănator celui de la Polus Center inaugurat în iunie 2015, prin care s-au colectat până acum 120.000 de kilograme de deșeuri.

Pentru că îmi doresc un Florești curat, pentru că vreau să le ofer floreștenilor posibilitatea de a colecta deșeuri selective. Primii pași: instalarea la Carrefour Florești a unui automat de preluare deșeuri reciclabile cu recompensă precum cel din Polus. Apoi, distribuirea de saci speciali pentru colectare selectivă la case, montare de stații de colectare supraterană si subterane în zonele rezidențiale din Florești”, a mai declarat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.