Astăzi comisia de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca s-a întrunit într-o nouă ședință online pentru a discuta o serie nouă de proiecte de pe ordinea de zi. 

Ședința a dezbătut astăzi 17 proiecte. Primul proiect discutat nu este unul nou și are în vedere obținerea Planului Urbanistic Zonal pentru extinderea străzilor Calea Mănăștur – Calea Moților (între strada Câmpului și strada Clinicilor) cu încă o bandă de circulație pe sens, dedicată exclusiv transportului în comun și bicicletelor, cu o lățime de minim 4,0 m.

Acest proiect a fost modificat în urma consultărilor și a ședințelor efectuate anterior astfel că, tema de proiectare a fost modificată. Astfel că proiectul dezbătut astăzi prevede ca Calea Mănăștur și Calea Moților (între strada Câmpului și strada Clinicilor) să rămână la un profil cu carosabil de 12 m (2 benzi pe sens cu lățimea de 3,0 m fiecare), la care se vor  adăugă piste de biciclete de 1,5 m despărțite de bandă de vegetație (0,7 – 1,0 m lățime) pe fiecare parte și trotuare de minim 2,0 m pe fiecare sens. Totodată, proiectul își propune studierea unei posibile artere nord-sud, între podul Garibaldi și strada Mărginașă, în vederea devierii unei părți a fluxului rutier în afara zonei centrale a municipiului Cluj-Napoca. 

Cât despre 13 dintre celelalte proiecte de pe ordinea de zi, ele au avut în vedere construirea, extinderea sau etajarea unor case atât unifamiliale cât și cu două unități locative. 

Tot astăzi s-a cerut elaborarea P.U.D. pentru construirea unei clădiri cu functiunea de gradinita,cu regim de inaltime S+P+E, prevazuta cu garaj auto la subsol si parcaje in incintă  pe strada Trifoiului nr.20 de către Grand Hotel SRL. 
De asemenea, o altă documentație discutată avea în vedere extinderea unei hale de depozitare de pe Bulevardul Muncii care ăi aparține firmei MAKABI SRL și care are în vedere edificarea unui imobil nou, cu funcțiunea hala frigorifica pentru depozitare alimente congelate, si functiuni conexe, birouri, vestiare, GS, spatii tehnice etc. Prin prezenta documentaţie se reglemetează modul de amplasa


Din momentul în care s-a instituit starea de urgență, activitatea urbanistică din Cluj s-a mutat pe email-ul urbanism@cjcluj.ro unde se trimit cererile de emitere a certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construire/desființare, sau orice alte documente legate de autorizarea construcțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here