Sursa foto: monitorulcj.ro

Proiectul pentru dezvoltarea zonei Hoia-Baciu a primit finanțare din partea administrației clujene de 100 de mii de lei, iar primarul Clujului a dat asigurări că va susține acest proiect, după negocierile cu USR.

În urmă cu câteva zile, USR Cluj a găzduit o masă rotundă la care a participat societatea civilă, dar și reprezentanți din consiliile locale ale zonei metropolitane, dar și cel județean.

Mai mult, la întâlnire au participat Oana Murariu și Radu Molnar, și Vlad Gheorghe

„Este un proiect de anvergură, care prevede parteneriatul între cele trei UAT-uri și, având în vedere că vorbim de o suprafață de peste 1.600 de hectare, Hoia – Baciu are potențialul de a deveni cel mai mare areal natural din țară. Nu e un proiect care a pornit de la zero. Există o susținere locală intensă pentru acest proiect: comunitatea științifică și clujenii au militat pentru el. Este un proiect pentru care și noi am militat, depunând un amendament la bugetul local. Ce lipsește în acest moment este voința politică astfel încât Arealul Natural Hoia – Baciu să devină realitate. Depunem acest proiect și vă așteptăm alături de noi, pentru ca inițiativa să devină o realitate pentru clujeni”, a spusAlexandra Oană.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a menționat că s-a lucrat mult timp la acest proiect, iar prin decizia de finanțare, zona va putea fi salvată și conservată.

Proiectul susține realizarea unui Master Plan unitar pentru întreaga zonă mărginită de Pădurea Bogoșir, Pădurea Saloș, Pădurea Chișegeu, Pădurea Hoia, Pădurea de Stejar Pufos de la Hoia, Rezervația Naturală Cheile Baciului, Platoul Sift și toate zonele intermediare necesare pentru protecția biodiversității dintre acestea este esențială pentru dezvoltarea unitară a zonei metropolitane între Baciu, Florești și Cluj-Napoca pe termen lung și foarte lung.

Arealul Hoia-Baciu beneficiază de un amestec unic de elemente naturale care trebuie dezvoltate astfel încât să contribuie la prestigiul internațional al Clujului. Nu e vorba doar de o pădure, ci un întreg ecosistem care poate deveni unul de referință la nivel european dacă se va bucura de protecția necesară pentru a accesa fonduri europene, scrie monitorulcj.ro.

Citește și: Emil Boc și Dan Tarcea, soldați în prima linie contra propriului proiect

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here