Sursa foto: monitorulcj.ro

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că până în primăvara anului 2023 se va finaliza proiectul pentru Spitalul Regional Cluj-Napoca.

„Până în primăvară se vor finaliza proiectele celor două spitale Iaşi şi Cluj şi sperăm că, în cursul anului viitor, în a doua parte, pentru că este necesară o perioadă de circa un an de zile după atribuire, să avem proiectul finalizat şi la Craiova şi să se poată trece la etapa de licitaţie şi de începere a construcţiilor efective la cele trei spitale regionale”, a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 540 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin prin Programul Operaţional Regional, urmând ca noua unitate medicală să fie funcţională în luna martie 2027.

Noul spital va avea o suprafață de 150.000 mp, va avea şapte etaje, dintre care două subterane, 849 de paturi, dintre care 81 de ATI, precum şi un heliport. Totodată, acesta va avea şi o unitate de mari arşi, cu 12 paturi, dintre care şase cu propria sală de operaţie. În plus, spitalul va dispune de aproape 1.400 de locuri de parcare, dintre care 456 vor fi subterane.

Sursa: Zcj.ro

Citește și: Ministerul Sănătății: Într-un an se va finaliza proiectarea Spitalului Regional Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here