Instituția Prefectului Cluj a anunțat că proprietarii de pontoane de pe lacul Tarnița au fost amendați cu câte 35.000 de persoană pentru că nu aveau autorizații.

Prefectul a precizat că la sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii Gărzii de Mediu, reprezentanții Hidroelectrica SA şi cei de la Administrația Bazinală Someș Tisa au verificat legalitatea pontoanelor și a bărcilor de pe lacul Tarnița.

Aurel Cherecheş a spus că în perioada următoare va convoca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a face demersuri în vederea scoaterii lacului Tarniţa din categoria de lacuri navigabile.

În zona Tarniţa şi Fântânele sunt foarte mulţi deţinători de bărci cu motor şi alte ambarcaţiuni de acest tip. Aproape la fiecare casă de vacanţă de pe malurile celor două lacuri există câte o barcă ancorată de ponton, pentru a purtea fi folosită la plimbări în sezonul de vară.

Ce e cert e că folosirea bărcilor cu motor pe lacuri poate polua grav mediul, iar cei care vor avea de suferit vor fi sutele de mii de clujeni care consumă apă din Tarniţa şi Fântânele.

Citeste si Amenzi pe Tarnița și Beliș pentru navigat ilegal cu bărcile cu motor

5 COMENTARII

  1. Cum e posibil să nu ai acces la malurile lacului din cauza așa ziselor „proprietăți”?
    Cine sunt acești „stăpâni”ai lacului și cine i-a autorizat să-și construiască pontoane?

  2. Instituția Prefectului Cluj a anunțat că proprietarii de pontoane de pe lacul Tarnița au fost amendați cu câte 35.000 de persoană pentru că nu aveau autorizații ? PROBLEMA e că Prefectura CLUJ (după minciunile Go-Go-Na-Te pe care le-a debitat despre autorizaţii) NU PREZINTĂ ÎNCREDERE ! Să facă publice (în copie) amenzile ! NU CRED „O IOTA” DIN CE ZICE PREFECTURA CLUJ !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here