Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR)  a trimis un comunicat de pres[ prin care afirmă că  “reprezentantii guvernelor, la toate nivelurile (G7, G20, zona euro), recunosc importanta reluarii cresterii economice ca baza a consolidarii stabilitatii pietelor financiare nationale si internationale.
Concomitent cu securizarea operatiunilor in sistemul bancar, in toate tarile membre UE, dar si in SUA, autoritatile adopta masuri de sustinere a afacerilor
– 24 mld $ pentru industria auto din SUA
– 20 mld $ pentru creditarea de catre banci a mediului de afaceri – Franta
Presedentia Frantei analizeaza modalitatile de constituire a unui Fond Suveran de Investitii
Romania, confruntata ca perspectiva incetinirii economice, in primul rand a productiei industriale, este obligata sa adopte masuri care sa duca la reducerea impactului nefavorabil generat de situatia economica mondiala.
MASURI propuse de AOAR: se propune elaborarea unui plan de urgenta ce ar trebui aprobat de Parlament (similar SUA, Germania, FRanta s.a.), in luna octombrie 2008
1.Cresterea cu un min 100% a volumului de lucrari in infrastructura rutiera, asigurarea financiara si platii stimulative a fortei de munca.
2.Reducerea TVA la locuinte (prima locuinta) la 5%
3.Cresterea la min. 2.000 euro/an a creditului fiscal pentru cei ce economisesc pentru achizitionarea primei locuinte
4.Finantarea dintr-un fond de urgenta de min. 100 mil. Euro a proiectelor asumate de Ministerul IMM si Profesii Liberale
5.Creearea fondului de contragarantare a fondurilor de garantare pentru finantarea IMM-urilor
6.Cresterea la nivelul UE a subventiilor acordate in agricultura si cresterea stocurilor din rezerva nationala pentru produse strategice (grau, orz, porumb, soia, floarea soarelui s.a.)
7.Stimularea consistenta a investitiior din industria alimentara, pentru producerea de energie din resurse regenerabile, masuri de eficienta energetica (indeosebi transporturi si cladiri)
8.Impozitare forfetara a IMM-urilor, cu impozit zero pentru afaceri pana la 200.000 euro/an
9.Masuri de stimulare consistenta care sa stimuleze revenirea pe piata muncii a unui numar semnificativ de persoane (tineri, someri, pensionari)
10.Publicarea Buget 2009 si previzional 2010-2013; reducerea anuala cu min. 10% a cheltuielilor de functionare ale autoritatilor centrale si locale, concomitent cu informatizarea agresiva a activitatii administratiei publice; externalizarea activitatii informatice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.