După rectorul Dănuţ Tiberius Epure, prorectorul Gabriela Stanciu este urmărită penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită.
COMUNICAT
Cu referire la cauza penală mediatizată prin comunicatul nr. 709 din 30 iulie 2013, privind fapte de corupţie reţinute în sarcina rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de:
STANCIU GABRIELA, prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, care în prezent exercită atribuţiile de rector al universităţii menţionate, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;
TOADER LUCICA, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Stanciu Gabriela, în calitate de prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a primit suma de 1.500 euro de la Toader Lucica pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.
Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu Gabriela a pus la dispoziţia învinuitei Toader Lucica, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader Lucica, a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

În cauză s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de învinuita Stanciu Gabriela, precum şi obligaţia de a nu exercita funcţia de prorector, în conformitate cu prevederile art. 1451 rap. la art. 145 al.12 lit. f din Codul de procedură penală. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citeste mai mult: adev.ro/msnh5g

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.