La sfârșitul săptămânii trecute, Agenția Protecția Mediului Cluj a emis avizul de mediu pentru proiectul Metroul clujenilor.

”APM Cluj anunta publicul despre decizia de emitere a avizului de mediu pentru planul „PLAN URBANISTIC ZONAL și studiu de fezabilitate pentru proiectul: ”TREN METROPOLITAN GILĂU – FLORȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU + BONȚIDA” – ETAPA I a sistemului de transport metropolitan Cluj Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea – COMPONENTA 1. MAGISTRALA 1 DE METROU”, din localitatea Florești și municipiul Cluj-Napoca, jud. Cluj” titular: MUNICIPIUL CLUJ NAPOCA”, anunță agenția clujeană.

Următorul pas în cadrul proiectului este trimiterea avizului la Ministerul Transporturilor unde, corelat cu studiul de fezabilitate, se vor stabili indicatorii tehnico-economici, pentru a se putea stabili detaliile legate de licitația de proiectare și execuție.

Luna trecută, Primăria Cluj Napoca a organizat o dezbatere privitoare la acest proiect, ocazie cu care s-au exprimat mai multe nemulțumiri legate de fiabilitatea construirii unei linii de metrou în Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here