În 27 august, stiridecluj.ro a publicat pe site o fotografie (preluată și de Gazeta de Cluj) în care se observă cum un autoturism marca Bentley Bentayga circula pe contrasens pe linia de autobuz în centrul Clujului, vis-a-vis de centrul comercial Sora. Mașina cu numărul de înmatriculare CJ 99 BGR îi aparține omului de afaceri Gicu Buzdugan, care, potrivit presei, ar fi ”protejatul milițienilor”. Buzdugan ar fi fost în trecut omul de încredere al comisarului Toma Rus, fostul șef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate și Antidrog Cluj.

Ca urmare a faptului că în trecut, organele de poliție s-au autosesizat când au avut loc fapte asemănătoare petrecute în trafic, Gazeta de Cluj a solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Cluj să ne comunice dacă și de această dată, polițiștii s-au autosesizat și ce măsuri s-au luat în acest caz care a fost mediatizat. Solicitarea a fost făcută în 3 septembrie și au fost transmise și date referitoare la incident: dovada faptei, numărul de înmatriculare al mașinii și deținătorul autoturismului, informații regăsite în articolul postat pe site-ul stiridecluj.ro.

În 14 septembrie, reprezentanții IPJ Cluj ne comunică următoarele: ”polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier desfășoară activități în vederea identificării conducătorului autoturismului menționat în articolul de presă, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale”.

Practic, după o săptămână de la data solicitării, polițiștii ne transmit că încă nu l-au identificat pe ”protejatul” Gicu Buzdugan…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here