Oamenii au ieșit în stradă luni dimineața, în București, la Ministerul Sănătăţii, din cauza modului defectuos în care a fost pregătit sistemul medical pentru valul cinci al pandemiei.

Proetstatarii îl trag la răspundere pe Alexandru Rafila pentru lipsa de antivirale sigure şi eficiente, dar îl condamnă pentru discuţiile interminabile despre introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Manifestanții vor merge şi la Avocatul Poporului, pentru a-i cere restabilirea egalității în drepturi a românilor nevaccinați.

Rafila: ,,Omicron se va transmite comunitar în maxim două săptămâni. Suntem pe trend ascendent”

Țara noastră este pe un trend rapid de creştere a infecţiilor, iar în următoarele două săptămâni, Omicron se va transmite comunitar, a avertizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică.

„Omicron se va transmite comunitar în cel mult două săptămâni. Încă nu e preponderent acum în România, iar el iese şi la teste rapide”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În acest moment problema este o eventuală blocare a sistemului medical, a relatat oficialul care a mai declarat că acum se lucrează la o procedură mai eficientă de testare.

„Prioritatea noastră e ca oamenii să fie testaţi din timp.

Cât despre tratamentul antiviral, încercăm să obţinem cam pentru 25% şi va disponibil în ambulatoriu, să îl iei acasă.

Ministrul Sănătății, despre simptomele Omicron

Va fi un tratament gratuit, deci omul nu mai trebuie să se ducă la farmacie”, a precizat oficialul, la Antena 3.

Rafila a adăugat că din estimările specialiștilor, posibil să fie circa „un milion de cazuri” în vârful valului cinci.

În ceea ce privește simptomele Omicron, ministrul a indicat: „durerea de gât, puţin intensă, ca un soi de mâncărime, transpiraţii abundente în timpul nopţii, astenie, dureri musculare, febră, mialgii, sindrom digestiv. Sunt semne care ar trebui să ne pună pe gânduri”, a precizat oficialul.


sursa: stirilekanald.ro

Citește și: Prostituată răpită de pe centură de un client nemulțumit de serviciile oferite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here