Sute de protestatari s-au adunat vineri seară, la Rotterdam, pentru a protesta față de restricțiile pentru combaterea pandemiei de Covid, care includ reintroducerea izolării parțiale, anunțate recent de guvernul olandez, notează BBC.

Potrivit autorităților, demonstrația s-a transformat în „revoltă” după ce protestatarii au aruncat cu pietre și sticle incendiare în forțele de ordine și au dat foc mașinilor de poliție.

„Au fost declanșate incendii în mai multe locuri, iar poliția a tras mai multe focuri de avertizare. Există răni legate de împușcăturile trase”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Rotterdam.

Cel puțin două persoane au fost rănite după ce polițiștii au reacționat trăgând focuri de avertisment, scrie BBC. De asemenea, poliția a folosit un tun cu apă pentru a-i împrăștia pe demonstranți.

Mai multe imagini de la protestul din Rotterdam au fost publicate pe rețelele de socializare. În total, șapte persoane au fost rănite și cel puțin 20 au fost arestate într-o noapte pe care primarul orașului Rotterdam a catalogat-o drept „o orgie de violență”.

Țările de Jos au impus noi restricții sâmbăta trecută, după ce au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid de la începutul pandemiei. Prim-ministrul olandez Mark Rutte a anunțat reintroducerea izolării parțiale cu o serie de restricții de sănătate, care afectează în special sectorul restaurantelor, pentru a face față unui număr record de cazuri de Covid-19.

Barurile și restaurantele trebuie să se închidă la 20:00 (19:00 GMT), cel puțin până pe 4 decembrie. De asemenea, evenimentele sportive trebuie să aibă loc cu ușile închise. În plus, guvernul a interzis vineri, pentru al doilea an consecutiv, artificiile în noaptea de Revelion. Interdicția ar preveni „solicitarea suplimentară asupra asistenței medicale”, au transmis autoritățile olandeze.

Sursa: libertatea.ro
Citeşte și: Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj încasează sume colosale, dar au datorii de sute de mii de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here