Camera deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD care prevede reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5% pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială. 

”Sunt dificultăți pentru toate persoanele fizice și juridice în a-și asigura lemnul de foc, mai ales cu explozia prețurilor. 45% dintre gospodăriile României încă, și din păcate, se încălzesc cu lemne. 85% dintre românii din mediul rural încă se încălzesc cu lemne. În această jumătate de Românie, există și școli, dispensare, unități de asistență socială, iar proiectul de lege reduce TVA-ul de la 19% la 5%. Este o imensă mână de ajutor și pentru consiliile locale, și pentru pacienții, copiii și persoanele defavorizate din mediul rural”, a spus în Parlament Daniel Suciu, secretar al Camerei Deputaților.

”Am votat în Camera Deputaților un proiect de lege al cărui inițiator sunt alături de Gabriel Zetea (deputat de Maramureș), prin care va scădea prețul final al lemnului de foc pentru populație, prin reducerea TVA de la 19% la 5%. Această lege nu rezolvă integral problema prețului lemnului de foc. Dar este un prim pas concret pentru un preț mai accesibil pentru mai bine de jumătate din oamenii județului Bistrița-Năsăud”, a menționat deputatul PSD Bogdan Ivan.


sursa: timponline.ro

Citește și: VIDEO: Momentul în care David Delcea, băiatul unui medic clujean, o înjunghie pe tânăra din Profi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here