Ordonanța de Urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară, ordonanță care prevede majorarea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie și amânarea creșterii salariilor profesorilor până în 2021, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament. Modificări propuse de PSD și adoptate în comisii prevăd majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor din acest an.

Modificările au fost făcute în comisiile reunite de muncă, unde parlamentarii au eliminat prevederile Guvernului. Amendamentul a fost depus la ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, OUG prin care guvernul a decis creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 14%, în loc de 40%, cum era prevăzut în Legea pensiilor. A fost reintrodusă și prevederea potrivit căreia salariile profesorilor trebuie să crească din acest an, și nu din 2021, cum a decis Guvernul prin același OUG.

Ordonanța de Urgență, cu modificările făcute în comisii urmează să intre la vot în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat deja că Guvernul va ataca la CCR legea, dacă PSD va introduce cheltuieli în plus.

„PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, a spus Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here