Majoritatea PSD din Comisia de Apărare din Senat a blocat azi audierea ministrului de Interne Carmen Dan cu privire la violenţele de la protestul diasporei. Motivul? Invitaţia fusese lansată de liberali, fără consultarea PSD. Cel mai vehement critic al iniţiativei PNL a fost senatorul social-democrat Şerban Nicolae.

Speranta Cliseru a fost la şedinţa Comisiei de Apărare, însă nu a mai fost audiată.  „Eu respect institutiile statului, daca dumnealor au decis sa nu fie audierile, e decizia dumnealor”, a  spus Speranta Cliseru înainte de a pleca din Parlament.  „Nu renunţ la aceasta funcţie pentru că nu am greşit cu nimic si nu am de ce să renunţ”, a adăugat Cliseru, întrebată dacă demisionează.

PSD a făcut scut în jurul lui Carmen Dan 

„Hai să temrinăm cu această mascaradă. V-aţi făcut numărul politic“, le-a reproşat senatorul PSD Tit Brăiloiu liberalilor. Senatorii PNL criticaseră  faptul că social-democraţii fac scut în jurul ministrului Carmen Dan. Nicoleta Pauliuc (PNL) le-a propus celor din PSD să vină ei cu o data exactă la care sa aiba loc audierea celor trei oficiali.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, a convocat o şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este „urgenţă naţională“.

Ministrul Carmen Dan a declarat, luni, că va merge la Comisia de Apărare din Senat, unde va clarifica „tot ce este de clarificat” în legătură cu intervenţia din Piaţa Victoriei.

„Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instiţutional, aşa cum e normal, şi un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de Apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30. Vă asigur că acolo avem toată disponibilitatea să răspundem tuturor întrebrilor”, a declarat ministrul de Interne, scrie adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here