Uniunea Social Democrată cuprinde trei dintre partidele USL şi îşi propune să preia din mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care, din 2011 până acum, s-a prezentat în faţa românilor, anunţă PSD Cluj.

PSD, UNPR şi PC au format alianţa electorală Uniunea Social Democrată. Ne propunem să continuăm susţinerea măsurilor economice bune ale Guvernului Ponta. 2013 a fost cel mai bun an economic după 2008: cel mai mare PIB, importurile au depăşit exporturile, cel mai mic deficit; inflaţie minimă record în 2013: România a înregistrat cea mai mică inflaţie de la Revoluţie. În timp ce preţurile nu s-au mărit, veniturile românilor au crescut; reparaţii sociale: salariile bugetarilor au fost reîntregite, salariul minim a crescut cu 15%, punctul de pensie a crescut peste rata inflaţiei; rata de absorbţie a fondurilor UE a ajuns de aproape 5 ori faţă de momentul în care am preluat guvernarea (34%, faţă de 7% cat au lăsat guvernele Boc-Ungureanu)”, a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj. În acest context, Uniunea Social Democrată îşi propune, fără niciun fel de teamă, ”să câştige primul loc în încrederea electoratului român la alegerile europarlamentare din 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună şi eficient în structurile europene”.

 

Săgeată către Boc

Primarul Emil Boc recunoaşte eşecul propriei guvernări şi dă dovada caracterului său duplicitar. Proaspăt intrat în Fundaţia Mişcarea Populară, Emil Boc declară că proiectele acesteia îl reprezintă. Or, citim chiar în Manifestul Mişcării: “Ne-am săturat să auzim guvernările trecute că au acţionat bine dar au comunicat prost…”. De asemenea, în acelaşi document se arată: “Ne-am săturat de PSD, PNL; PC, UNPR, USL, UDMR, PPDD, PDL!”. PSD Cluj apreciază că, în sfârşit, Emil Boc s-a săturat de propria guvernare şi de propriul partid, PDL. Remarcăm şi totala sa “lipsă” de oportunism politic,  Boc rămânând, în pofida noilor sale convingeri, în partidul de care s-a săturat, de teama de a nu-şi pierde fotoliul de primar şi, evident, din dorinţa de a continua “proiectele” începute alături de Sorin Apostu. Suntem convinşi dacă şi cetăţenii Clujului s-au săturat de administraţia sa incompetentă, precum şi de caracterul său duplicitar! “Mare” om, “mare” caracter!

 

Cine se ocupă de europarlametare?

Începând de luni, 27 ianuarie 2014, noua echipă de coordonare a PSD Cluj-Napoca va fi asigurată până după alegerile europarlamentare de vicepreşedinţii PSD Cluj: dl. Alexandru Cordoş, dna. Aurelia Cristea şi dl. Valentin Cuibus.

„După consultări şi discuţii cu colegii din organizaţia judeţeană şi municipală, am considerat că este cea mai potrivită formulă care să dea forţă organizaţiei în perioada imediat următoare, respectiv un rezultat foarte bun la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014” a comentat anunţul, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj. PSD Cluj-Napoca va fi condus de tripleta Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Aurelia Cristea, deputat, şi Alexandru Cordoş, senator, în speranţa obţinerii unui rezultat bun la alegerile europarlamentare din luna mai. Mircea Jorj şi-a dat demisia luna trecută de la şefia organizaţiei. Deşi nici de această dată PSD Cluj nu are un candidat propriu la alegerile pentru europarlamentare, ei o susţin cu ardoare pe Corina Creţu. Valentin Cuibus a mai fost şi în 2009 liderul interimar al organizaţiei judeţene.

 

Tripleta social-democrată

Oficialii social-democraţi nu au apucat să facă alegeri judeţene până la alegerile europarlamentare şi din acest motiv au desemnat o conducere interimară formată din parlamentarii partidului şi “eternul” conducător al interimatelor, Valentin Cuibus. Surse din cadrul USL Cluj ne-au declarat că Aurelia Cristea, deputat PSD, l-a convins pe Remus Lăpuşan să conducă ea organizaţia municipală. Aceleaşi surse ne-au declarat că “greii” din PSD Cluj erau nemulţumiţi de faptul că Mircea Jorj nu ar fi reuşit să conducă organizaţia judeţeană de la Bucureşti şi l-au convins pe acesta să demisioneze. Surse din PSD ne-au declarat că Aurelia Cristea va fi candidatul “surpriză” al social-democraţilor la Primăria municipiului Cluj-Napoca în 2016 şi din acest motiv se pregăteşte să preia frâiele organizaţiei municipale. Aurelia Cristea a declarat că nu a luat încă în calcul candidatura la şefia organizaţiei, iar Mircea Jorj a declarat că el a făcut ce e mai bine pentru organizaţie. Mircea Jorj s-a luptat cu PDL, fiind cel care i-a făcut o plângere la ANI viceprimarului democrat-liberal, Gheorghe Şurubaru.

“Am luat decizia să îmi dau demisia. Cred că e mai bine pentru organizaţie să fac acest lucru. Rămân în continuare în echipă alături de colegii mei. Mă voi ocupa de partea administrativă la Bucureşti (n.r. este vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici). E un an electoral încărcat şi rămân alături de colegi, alături de echipă. E un gest pe care l-am făcut în favoarea organizaţiei, pe care am adus-o la cunoştinţa colegilor în cursul zilei de ieri. Urmează să se decidă cum se va proceda. Nu e nimic de speculat aici. Nu ştiu cine se va ocupa de interimat. Se va convoca o şedinţă a organizaţiei judeţene”, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Cluj Mircea Jorj, fostul preşedinte al PSD Cluj-Napoca.

Aurelia Cristea 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.