În plină pandemie coaliția de guvernare, ca în fiecare an după alegeri, este în plin război politic. PSD, într-un comunicat de presă spune că certurile dintre PNL și USR se va resfrânge asupra cetățenilor români. Continuă să acuze cei mai importanți miniștri că sunt o sursă neîncredere asupra capacității instituților satului de a gestiona pandemia. Iar despre premeirul Câțu, PSD zice că este orbit de putere.

Într-un comunicat semnat de Paul Stănescu, PSD susţine că „acest război politic” dintre PNL şi USR îi va afecta în special pe români.

„Situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, iar liberalii se răfuiesc şi între ei şi cu useriştii din coaliţia guvernamentală. Din păcate, acest război politic dintre PNL şi USR, îl vor deconta, în primul rând, românii. Asistăm la bâlbâieli nepermise în privinţa gestionării pandemiei. Este penibil să vezi cum autorităţile fac planurile pe genunchi, cum ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, «gestionează» pandemia prin epistole şi nu prin colaborare instituţională. Cum ministrul de Interne, Lucian Bode, îl contrează pe cel al Sănătăţii pe o temă extrem de sensibilă, carantinarea Bucureştiului. Meciurile acestea politice dintre cele două partide sunt toxice. La cârma celor mai importante ministere din această perioadă sunt nişte miniştri care generează neîncredere în capacitatea instituţiilor de a gestiona pandemia.”, se arată în comunicatul PSD.

Paul Stănescu susţine că cel mai periculos scenariu pentru România, în următoarele luni, este ca activitatea guvernamentală să se afle sub asediu în războiul dintre PNL şi USR.

Tot acesta susţine că Florin Cîţu este orbit de puterea funcţiei şi mai preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, decât de buna guvernare a ţării. „Până mai ieri părinţii nu ştiau dacă se închid sau nu şcolile în capitală pentru că fiecare partid are interese diferite. PNL-ul să nu-şi arate incapacitatea de a gestiona pandemia în Bucureşti, iar USR-PLUS încearcă să-l faulteze pe Nicuşor Dan, pentru că nu l-a pus pe Voiculescu viceprimar.

Iar premierul Cîţu, orbit de puterea funcţiei şi preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, nu-şi poate controla prefecţii puşi pe criterii şi negocieri politice pentru că ei ascultă de Orban.

Citește și: Probleme-n paradis, Orban: Rareș Bogdan era un șarpe, m-a dezamăgit

Sursă: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here